fbpx

Dit zijn de leukste uitjes om alleen te doen

Een dagje alleen shoppen, uiteten óf naar de bios, ga jij wel eens op date met jezelf? Misschien heb je het nog nooit gedaan, dan is het nu tijd voor verandering, want uit onderzoek van Ratner en Hamilton blijkt dat alleen op stap gaan veel leuker en beter is dan je denkt.

Rebecca Ratner en Rebecca Hamilton publiceerden hun wereldwijd onderzoek in het wetenschappelijk blad ‘Journal of Consumer Research’. Hieruit blijkt dat mensen liever iets alleen doen als het praktisch is, zoals werken in een restaurant. Wanneer er een leuke activiteit in het openbaar plaatsvindt, zoals een concert, doen ze dat liever met andere mensen. De belangrijkste reden dat ze niet alleen willen gaan, is dat andere mensen zouden denken dat ze geen vrienden hebben.

De onderzoekers lieten twee groepen een activiteit doen, een groep ging met vrienden, de andere groep ging alleen. Voor de activiteit schreven ze allemaal hun verwachting van plezier op. De personen die alleen moesten, hadden verwacht dat ze er geen plezier uit zouden halen en was het meer een verplichting. Achteraf hadden beide groepen een even leuke ervaring beleefd.

Waarom alleen?

Alleen op stad gaan, is dus leuker dan je denkt. Maar waarom zou je alleen gaan, als het met vrienden even leuk is? Niet iedereen heeft altijd tijd. Vaak kies je er dan voor toch niet te gaan. Nu dus niet meer. Ga lekker alleen de deur uit en beleef meer leuke momenten en activiteiten. Daarnaast leer je alleen maar nieuwe mensen kennen en word je socialer.

Tips om alleen te doen

Maar wat moet je dan alleen doen? Wij hebben de leukste uitjes om alleen te doen voor jou op een rijtje gezet!

  1. Dagje strand

Ga een dagje uitwaaien op het strand. De rustgevende omgeving met het geluid van de golven zal jou zeker goed doen.

  1. Dagje sauna

Geniet van een heerlijk dagje sauna en laat je verwennen met een goede massage.

  1. Pluktuin

Een keertje wat anders. Ga langs een pluktuin. Bewonder de mooiste bloemen en pluk wat leuks voor een prachtige bos in huis. Een aanrader is de Sfeerstal in Nieuwveen. Hier staat een hectare vol met bloemen. In de tuin zijn ook rustplekjes te vinden waar je kan genieten van het mooie uitzicht. De Sfeerstal heeft naast de pluktuin ook een Theehuis met terras waar je lekker wat kunt eten en drinken.

  1. Shoppen

Wie houdt er nu niet van shoppen? Neem eens de tijd om alles goed te bekijken en te passen. Niemand die jou vertelt dat je op moet schieten.

  1. Reizen

Stap uit je comfortzone en ga alleen op reis. Je hoeft met niemand rekening te houden en je kan alles op je gemakje doen. Er komen veel meer geluiden op je af en je ziet veel meer, doordat je ook écht gaat kijken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF