fbpx

5 x leukste plekjes Goeree-Overflakkee in Zeeland

Met je voeten in het water, een heerlijke versnapering, een drankje en zon, dat noem je toch genieten! En jawel, ook in Nederland zijn wij ons rijk aan een prachtig eiland. Goeroee-Overflakkee is een eiland tussen Zeeland en de Randstad midden tussen de duinen en de zee. Wij zetten de 5 leukste plekjes voor jou op een rij!

1. Goedereede

Ligt jouw interessegebied in historie? Dan is dit historische stadje een bijzondere plaats die je gezien moet hebben! Deze stad herinnert een belangrijke handelsplaats die Goedereede innam tijdens de middeleeuwen. Daarom betekend de naam Goedereede dan ook ”veilige haven en ankerplaats”. Het lijkt alsof de tijd in deze stad heeft stilgestaan. De vroegere ambtswoning van paus Adrianus, de oude patriciershuizen, de oude haven en de karakteristieke domtoren zien er nog steeds hetzelfde uit. Dus zeker een bezoekje waard!

2. Brouwersdam

Ben jij een echte sportieveling en niet bang voor water? Het ruime strand van Brouwersdam is de ultieme plek voor extreme sporten als: kitesurfen, strandzeilen, buggykiten en vliegeren. Ook voor een rustige wandeling of heerlijk ontspannen in de duinen terwijl je geniet van de spectaculaire sprongen die de kitesurfers maken is hier mogelijk. Voor ieder wat wils!

3. Beachclub Perry’s

Als je dan toch op de Brouwersdam bent kun je gelijk een heerlijk hapje eten bij Beachclub Perry’s. Wat dacht je van een Tajine Casablanca Arab Lam Harem of een Caribische Cold Turkey Curry Salade? Je gaat van het ene naar het andere uiterste want de gerechten zijn hier zeer uiteenlopend. Ieder gerecht typeert zich aan een ander land dus een diversiteit aan verschillende smaken! Het is zeker smullen bij Perry’s!

4. Werelds aan het strand

Passie, gastvrijheid en professionaliteit is waar Werelds aan het strand voor staat! Wil jij een beleving van internationale allure aan het Grevelingenmeer? Geniet in een unieke setting van luxe terwijl je het gevoel hebt alsof je in Ibiza, St. Tropez of Miami bent. Laat jezelf met vrienden of familie inspireren door heerlijke gerechten, mooie wijnen, leuke mensen en heerlijke muziek. Of je nou wilt relaxen in het hoogwaardig ingerichte restaurant, op het terras of met prachtig weer op een loungebed of zelfs een privéstrand, Werelds aan het strand heeft het allemaal!

5. Zoet of Zout

Dit restaurant is gelegen op een werkelijk unieke locatie! Genieten van het adembenemende uitzicht via de metershoge raampartij terwijl je een hapje aan het eten bent, dat is toch magnifiek! Bij binnenkomst zal je meteen tot rust komen door de industriële uitstraling dat is gecombineerd met veel hout en aardetinten. Alle gerechten worden met zorg en de meest verse ingrediënten bereid. Weet je wat nou zo bijzonder is? De naam Zoet of Zout is gekoppeld aan de locatie waar het gelegen is, namelijk de Haringvlietdam. Het Haringvliet ligt tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee en zit dus tussen het zoete en zoute water in: ‘Zoet of Zout’!

Tip: A Seal is een zeehondenopvang direct gelegen naast Zoet of Zout. Hier krijg je de kans om echte zeehonden vaan heel dichtbij te bekijken, maar ook echt heel dichtbij!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF