fbpx

Dit zijn 17 redenen waarom je blij wordt van de zon

De lente is van start. Het zonnetje gaat weer vaker schijnen en we gaan allemaal wat meer naar buiten. Dit zijn de zeventien dingen waar wij aan denken bij de lente en waarom je blij wordt van de zon. 

1. Vitamine- D

De zon geeft ons vitamine-D. We krijgen in de lente minimaal 90 procent van onze vitamine- D binnen. Dit betekent dat we minder melk, vis en ei hoeven te eten en lekker veel in de zon mogen zijn. Vitamine- D zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit je voedsel. Dit is belangrijk voor je botten en gebit. Zorg wel dat jij je goed insmeert wanneer je in de zon zit, want de kans op huidkanker is ook aanwezig.

2. Verliefdheid 

Het testosteron gehalte van de man neemt toe in de lente door de zon. De mannen worden hierdoor sneller verliefd. Geen zorgen, want ook de geslachtshormonen van de vrouw worden gestimuleerd tijdens deze zonnige dagen. We worden sneller verliefd en voelen vaker vlinders.

3. Minder kans op een depressie 

Van alle mensen boven de vijftig heeft 13 tot 15 procent last van depressieve klachten. De vitamine- D die je krijgt door het zonlicht kan de klachten voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van het VU medisch centrum. Een hoog vitamine-D gehalte in je bloed zorgt voor een vrolijker gevoel. We hebben meer lichturen op een dag, dit geeft ons nog meer energie en maakt ons minder depressief.

4. Je gaat stralen door de zon

Uit onderzoek van Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid blijkt dat je jezelf fitter en mooier voelt door het licht en het kleurtje dat je ervan krijgt. De zon geeft je een warme en positieve gloed.

5. Groeiende natuur 

De natuur wordt groener en de bloemen staan in volle bloei wanneer de lente begint. Uit onderzoek is gebleken dat wij bij het zien van al het groen en de bloemen blij worden. De natuur geeft ons energie en positieve gevoelens. Na een bezoekje aan de natuur zijn de negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid een stuk minder. De natuur in combinatie met de zon nodigt uit om lekker buiten te gaan bewegen.

6. Je huid wordt beter

Door het zonlicht sterven alle bacteriën af van je huid. De zon is dus een goed middel om te zorgen voor een zuivere huid. Daarnaast wordt de oppervlakte van je huid ook dikker. Dit zorgt voor een extra bescherming tegen de zon.

7. Buiten spelen 

Het lekkere weer nodigt veel kinderen uit om heerlijk buiten te gaan spelen. Dit is goed voor hen, want zo krijgen ze meer beweging en zitten ze niet de hele tijd naar een schermpje te staren. Ook is het voor de ouders wel eens fijn, dat de kinderen de deur uit zijn.

8. Je wordt sneller zwanger  

Doordat de zon veel invloed heeft op de geslachtshormonen van de vrouw, je verliefdheid en het testosterongehalte van de man, raken vrouwen in de zonnige maanden sneller zwanger. De zonnestralen laten je hormonen op hol slaan. Je hebt sneller behoefte aan menselijk contact en seks.

9. Lente groentes 

In de lente liggen er weer veel lekkere groentes in de winkel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld asperges, tuinbonen, radijsjes en artisjokken. Doordat de groentes in de lente goed groeien, is dit ook minder belastend voor het milieu. De prijzen van deze producten zijn ook lager. Uiteraard krijg je door het eten van deze lente groentes ook veel voedingsvezels en vitamine- C binnen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor deze lente groentes!

10. Meer beweging 

Het lekkere weer nodigt je uit om vaker de fiets te pakken of je wandelschoenen aan te trekken. Op onze website WendyOnline.nl staan veel wandel- en fietsroutes die je kunt uittesten tijdens deze heerlijke zonnige dagen.

11. Lammetjes 

Veel dieren ontwaken uit hun winterslaap en verlaten hun schuilplaats om zich weer voort te planten. In de lente vindt daardoor een geboortegolf onder dieren plaats. Vooral veel schapen krijgen aan het begin van de lente hun lammetjes, die staan dan lekker te springen in de wei. Dit geeft mensen het gevoel dat de lente voor de deur staat. Ook worden de kinderboerderijen weer volop bezocht.

12. Sproetjes 

Ondanks dat we het vaak hebben over ‘zomersproetjes’ zullen de mensen met veel sproeten het vast herkennen: Zodra de eerste zonnestralen op je huid komen, nemen de sproetjes alsmaar toe en krijg je al heel veel zin in de zomer.

13. Pasen

Van maart tot en met mei is het lente. Kippen zijn het sterkst en het gezondst in deze maanden en leggen hierdoor ook de beste eieren. In deze periode worden er ook heel veel kuikens geboren. Dit wekt blije gevoelens bij ons op. De lente is begonnen! Overal liggen ook weer eieren in de winkels die je lekker kan opeten of verstoppen met Pasen.

14. Tulpenvelden 

In Nederland staan wij bekend om onze gekleurde tulpenvelden. In de lente beginnen deze bollen volop uit te komen. Het zorgt voor een mooi aanblik. Het is ook erg leuk om een keer als uitje naar een tulpenveld te gaan.

15. De kleur geel 

Geel verbinden wij met energie, zon, lente, levensplezier en geluk. Geel geeft verder focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van de hersenen verbinden wij de kleur geel met kennis, wijsheid, creativiteit en fantasie. Kortom, de kleur geel doet ons dus goed.

16. Koeien 

Na een lange tijd in de stal te hebben gestaan is het eindelijk zover: de koeien mogen weer naar buiten! Bij veel boeren kun je naar dit moment komen kijken. De koeien zijn vaak door het dolle heen en springen vrolijk door de wei.

17. Buiten eten 

Doordat het langer licht is en het lekker warm blijft, krijgen we weer de mogelijkheid om buiten te eten. Je kan lekker in je tuin genieten van een frisse salade of borrelen met vrienden. Tip: Je kan er ook een leuke en gezellige picknick van maken!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF