fbpx

Dit kun JIJ doen om de natuur een handje te helpen

Wij waren onlangs uitgenodigd op een event van Natuurmonumenten en Weleda. Deze twee organisaties hebben al 5 een samenwerking waarbij het beschermen van de biodiversiteit centraal staat. Zij vertelden ons hoe belangrijk biodiversiteit is voor het voortbestaan van onze aarde en dat het er nu slecht voor staat. Met de net gelanceerde campagne ‘Geef ruimte aan de natuur’ kunnen we MET ELKAAR de biodiversiteit in Nederland verhogen.

Biodiversiteit: wat is dat eigenlijk?

Wij waren redelijk onder de indruk van de cijfers die zij presenteerden… En dan niet in de positieve zin. Wist je dat er nog maar 15% van de oorspronkelijke biodiversiteit is ten opzichte van 100 jaar geleden en dat in de afgelopen 30 jaar de insecten met maar liefst 76% zijn afgenomen? En dat 87% van alle plantsoorten afhankelijk is van insecten? Wij waren nooit zo’n fan van die vieze, kleine beestjes, maar nu we dit zo gehoord hebben, zijn we hier toch wel even anders tegenaan gaan kijken.

[green_note title=”Wat is biodiversiteit?” text=”Biodiversiteit is -kort gezegd- de verscheidenheid aan planten- en diersoorten, dus de soorten rijkdom in heel brede zin. Elke soort op deze planeet is een radertje in het levenssysteem dat zich gedurende miljoenen jaren ontwikkeld heeft. Wij mensen zijn een integraal onderdeel van dit systeem en we zijn er zelfs rechtstreeks afhankelijk van. Het is dus noodzakelijk om alle soorten te respecteren, waarderen en beschermen.” ]

Dit kun JIJ doen voor een betere biodiversiteit

Ook jij kunt heel gemakkelijk jouw steentje bijdragen aan de verhoging van de biodiversiteit. Wij geven je 4 tips!

1. Haal een tegel uit je tuin en plant er een bloem (of heel veel). Waar wilde bloemen zijn, zijn insecten. Waar wilde bloemen zijn, is natuur. Wist je dat sneeuwklokjes, zonnebloemen, krokussen en lavendel het hele jaar bloeien en dus aantrekkelijk zijn voor bijen?

2. Maak een rommelhoekje in je tuin en laat het verwilderen.

3. Plant kruiden in je tuin of op je balkon zodat bijen voldoende te eten hebben.

4. Koop ecologische/biologische producten zoals die van Weleda. Ook dit jaar schenkt Weleda van 25 maart tot en met 6 april 2019 per verkocht product een bedrag waarmee Natuurmonumenten 1m2 meter natuur zal creëren. Dit kan om het herstellen en ontwikkelen van bestaande natuur gaan, maar ook om het aanleggen van nieuwe natuur. Door nu Weleda te kopen, steun je dus automatisch deze actie.

Vraag jouw actiepakket aan

Lijkt het jouw leuk om jouw tuin op te fleuren met bloemen vraag dan het actiepakket aan: www.natuurmonumenten.nl/actiepakketWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF