fbpx

Dit is waarom jij een rooftop cinema moet bezoeken + 5 bioscooptips

Rooftop cinema is de hit die over is komen waaien vanuit Amerika. Eigenlijk is het heel simpel, een dak waarop je in de buitenlucht een bioscoopfilm kan bekijken. En enkele Nederlandse bioscopen werken hier ook aan mij. Sla je slag dus!

De bioscoop aan de Leidsche Rijn in Utrecht is alweer geopend, daar kun je onder de sterrenhemel genieten van een bioscoopfilm. Wie weet volgen er net als vorig jaar meer bioscopen, maar dat is nog even afwachten. Op 20 juni wordt de film Nobody laten zien. Voor de film: A Quiet Place Part II heb je meer kans, deze verschijnt op 21,22 en 23 juni op het scherm.

5 bioscooptips

Ga je toch liever naar een normale bioscoopzaal, ook dat kan nu weer! Deze vijf bioscoopfilms moet je zien.

1 De slag om de schelde

Deze Nederlandse oorlogsfilm is de hit van 2021. De slag om de schelde speelt zich af in 1944, de tweede wereldoorlog, waar tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar vechten. Een film over angst en verdriet, maar ook over hoop. We volgen een jonge vrouw en man die de strijd aangaan.

2 Blackbird

Deze familiefilm gaat over een vrouw die terminaal ziek is en een einde aan haar leven wil maken. Om afscheid te nemen komt heel de familie bij elkaar. Haar kinderen en kleinkinderen reageren daar heel verschillend op. Waar de vrouw zelf heel nuchter is over haar dood, heeft haar dochter het er zwaarder mee. Een film waar je een traan moet wegpinken, maar ook kan lachen.

3 A Quiet Place Part II

Het vervolg op de succesvolle horrorthriller van 2018. Zet je schrap, want het schrikken kan beginnen. De hele stad wordt verwoest door een stel megagrote spinnen. Een moeder en drie kinderen gaan op de vlucht om dit te overleven. Deze film in ook in 4D te bekijken.

4 The Conjuring: The Devil Made Me Do It

De horrorliefhebbers zullen ook smullen van deze film. Ed en Lorraine Warren, ervaren onderzoekers van het paranormale, maken moord, verschikkingen en onbekend kwaad mee. Het is een van de meest sensationele zaken uit hun carrière. Deze film is gebaseerd op echte gebeurtenissen die Ed en Lorraine Warren hebben meegemaakt, iel!

5 Land

Met actrice Robin Wright, van House of Cards, in de hoofdrol, mag je deze film echt niet missen. De vrouw gaat op zoek naar de zin van het leven in de uitgestrekte wildernis van Amerika. In de natuur leert ze niet alleen te overleven, maar ook over haar verleden en gevoelens leert te praten.

Lees meer inspirerende kijk-, lees en luistertips:

Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’

Leestip van de week: Ik denk dat ik het wel kan, over moeder worden

Angel werd 25 jaar lang misbruikt en mishandeld door haar ouders: ‘Het heeft enorme gevolgen voor je hele leven’

Kyra vluchtte weg met haar kind: ‘Jarenlang was ik bang voor een wraakactie van mijn Iraanse schoonfamilie’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF