fbpx

Dit is het recept van Miljuschka’s feestelijke dessert

Mama Miljuschka weet hoe je het leven moet vieren, moet koesteren, moet omarmen. Ze blijft ongekend stoer de slingers ophangen en vergelijkt het leven zelfs met meringue: ‘Zoals meringue moet je het leven flink opkloppen om het luchtig te houden. De slingers ophangen en genieten.’ Dat is nou precies wat ze met deze vegan Eton Mess heeft gedaan. Ze deelt haar recept!

Miljuschka

Ingrediënten

  •  1 blik kikkererwten (400 ml)
  • 125 g poedersuiker
  • citroensap naar smaak
  • bietensap of wortelsap of andere kleurstof
  • 200 ml slagroom of plantaardige room
  • 25 g suiker
  • 200 g vers najaarsfruit (bessen, pruimen, enzovoort)
  • 4 takjes verse munt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Giet de kikkererwten af en vang het vocht op in een kom.
  • Klop het kikkererwtvocht in de KitchenAid op, voeg de poedersuiker halverwege toe en klop door tot het helemaal stijf is. Voeg aan het einde het citroensap en eventueel de kleurstof toe.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en smeer de meringue er gelijkmatig over uit.
  • Bak een uur op 100 °C, haal uit de oven en leg het bakpapier met de meringue op een koud aanrecht of tafel om hard te laten worden.
  • Klop de room op met de suiker.
  • Breek de meringue in schotsen en maak mooie bordjes met de slagroom, vers fruit en blaadjes munt.

That’s it. Zo maak jij binnen een handomdraai een heerlijk feestelijk dessert! Benieuwd naar de column van Miljuschka? Kijk dan hier!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF