fbpx

Dit is de nawerking van een retreat

Het planten van de ziel in een retreat

Aan de week retreat Mariposa gaan maanden van organisatie vooraf. Een secuur geplande operatie van de AIVD is er niets bij. Ik wil niet zeggen dat ik perfectionistisch ben, want dat is iets wat ik heb losgelaten. Beter noem ik het: mijn oneindige best doen. Om zo de allerfijnste week ooit te organiseren én hosten, waar je het gevoel krijgt: ja, aan alles is gedacht.

Het is makkelijk om tijdens een retreat je leven 180 graden om te gooien

Het programma van Mariposa biedt een mix van yin & yang. Stilte en beweging, verdiepende sessies, Reiki Group Healing waar er energetisch een hoop wordt opgeruimd, zodat de energie weer vrij kan stromen en een andere belangrijke pijler is fun: lichtheid en plezier. Tijdens een retreat is het makkelijk om jouw leven even 180 graden te draaien. Zo zonder externe prikkels en de enige bal die je in de lucht dient te houden; dat ben jij. Je hebt daar alle ruimte om alles te absorberen, want dat is het doel van Mariposa: om je allerlei spirituele en wetenschappelijk onderbouwde tools aan te reiken. Zodat je niet alleen tijdens Mariposa, maar vooral ook daarna jouw lievelingsleven kunt leven in je volste potentie. Lichter & krachtiger, als een vlinder die is ontpopt.

Het belangrijkste is het moment van thuiskomen na een retreat

Een belangrijk punt van Mariposa is integratie. Wat neem ik mee naar huis? Hoe ga ik beter voor mezelf zorgen en maak ik keuzes vanuit het hart? Het is zo ongelofelijk bijzonder hoeveel er in werking is gezet na de week retreat Mariposa. Bijna dagelijks ontvang ik appjes of e-mails van deelnemers. Toen de deelnemers de villa verlieten stond het licht weer aan in de ogen en leken ze allemaal wel tien centimeter langer. Dit raakte mij zo, dat mijn ogen vooral door tranen bedekt waren. Ik vond en vind het zo prachtig om te zien wat een week Mariposa met de deelnemers heeft gedaan. Ze zijn stuk voor stuk liever voor zichzelf geworden, weten beter wat ze op welk moment nodig hebben en maken keuzes vanuit het hart. Soms betekent dit dat een relatie verbroken moest worden, een baan opgezegd en twee deelnemers gaan zelfs emigreren. En dan te bedenken dat de november editie nog geen vier maanden geleden was.

Van zelfverdediging, naar ontspanning op het diepste niveau

Ik ben zo benieuwd wat de aankomende twee edities gaan brengen. Het programma voor mei staat zo goed als vast, al is er nog heel veel ruimte om te schuiven. Elke dag is anders, de behoeftes zijn elke dag anders en daar speel ik graag op in. De XL-workshops van twee fantastische experts staan wel vast. Dennis Rademaker geeft een Krav Maga workshop. Juist, dat is van oorsprong het officiële zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger. Alles draait in deze workshop om zelfverdediging én zelfvertrouwen, zodat je letterlijk en figuurlijk een confidence boost krijgt. De andere workshop is van Suzanne Boersma. Zij is Wim Hof-instructeur en neemt je mee op ademreis, met optioneel het ijsbad. Ook dat is een megaboost voor je immuunsysteem én nog zoveel meer. Ik zal aan de andere kant weer veel meer op yin geïnspireerde-sessies geven, met veel aandacht voor diepontspannende Yoga Nidra en kalmerende ademoefeningen. Dit alles te samen vormt balans, waarbij je gaat ontdekken wanneer je wat kunt inzetten.

Kies voor jezelf en ga in mei of november mee op retreat

Voor de yin & yang retreat op IbizaMariposa zijn er nu nog een paar plekken vrij voor de mei-editie. Ook is het mogelijk om nu al een plek te reserveren voor november, alleen is het programma nog niet bekend. We gaan in ieder geval beide edities weer naar de meest super-de-luxe villa met een ongeëvenaard zeezicht, saunazwembad en luxe slaapkamers.

Data Mariposa yin en yang yoga retreat 2022 op Ibiza

Zondag 8 mei tot vrijdag 13 mei, 2022.
Zondag 6 november tot vrijdag 11 november, 2022

Voor meer informatie, prijzen en het volledige programma van de mei-editie klik hier.

Lauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze twee jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

de persoonlijkheidstestWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF