fbpx

Dit is de favoriete fietsroute van Nicolette Kluijver

Een beter landje dan Nederland bestaat er niet om te fietsen. Voor tv-presentatrice en columniste van WENDY Nicolette Kluijver (34) is het ook dé manier om het hoofd leeg te maken en het lijf strak te krijgen. We vroegen haar naar haar favoriete route.

Door weer en wind

Als mijn hoofd te vol zit of als ik juist op zoek ben naar nieuwe ideeën, pak ik mijn stalen paard. Ik heb net een nieuwe fiets gekocht. Zo trots als een pauw ben ik met al mijn versnellingen (die ik overigens nooit gebruik), de flitsende kleuren en het zadel zo zacht als een donskussentje. Ik fiets sowieso één keer per week, en als het even kan twee. Door weer en wind. Als het regent, voel ik bij elke trap de zorgen van me af spoelen, als de zon schijnt en de vogels voor mijn mountainbike uit vliegen, voel ik me zo vrij als een hen. Bij tegenwind geniet ik van de uitdaging die Moeder Natuur mij op dat moment schenkt, bij wind mee gooi ik mijn voeten in de lucht en ben ik weer even een kind. Die fiets maakt me gelukkig en, een mooie bijkomstigheid: je krijgt billen van staal.

De Rondehoep

Fietsen staat bij mij in de top drie van lievelingssporten. Maar wat wil je: ik woon aan het mooiste fietsgebied van Nederland: de Rondehoep. Ik stap op mijn fiets bij mijn huis, mijn hond Spot rent achter het hek nog een stuk mee. Hij zou graag naast de fiets willen draven, maar helaas: de Rondehoep is geen kattenpis. 20 kilometer wind mee en wind tegen is net iets te veel, ook al ben je een schaapherder. Ik beloof mijn vierpotige vriend vanmiddag een extra ronde te wandelen. Daar ga ik. Muziek op, meestal iets uptempo. Mijn haren in de wind. De banden die over het asfalt glijden en het zonnetje dat steeds meer achter de wolken vandaan komt. Dit is nu al top! De Rondehoep is een fietsroute die voornamelijk gedaan wordt door racefietsers. De fietsrebel in mij zei ‘anders’ te zijn en dus kocht ik een mountainbike. Lekker veilig ook; vaak moet ik mijn kids van de straat plukken omdat ze bijna worden aangereden door de racefietsers die met hoog tempo de straat domineren, met die mountainbike ga ik niet zo hard.

nicolette kluyver Dit is de favoriete fietsroute van Nicolette Kluijver

Illustratie: Ingrid Bockting

Langs het water

Vanaf mijn huis duik ik onder het viaduct door en vanaf daar begint de rust en stilte. Het leuke van deze route is dat je het water volgt. Aan de ene kant zie ik weilanden, koeien, vogels en wilde konijnen. Aan de andere kant de rivier. Ik word getrakteerd op veenriviertjes zoals de Waver en de Bullewijk. En ik flits met mijn mountainbike langs de moerassen van de Botshol. Het open veenland. Ik zit zo te genieten, iedere keer weer. Ik ben een echte Hollandse. En ook al zou ik de Rondehoep iedere dag fietsen, ik zie steeds weer iets nieuws. Er zitten purperreigers en rietganzen. Musjes in de bomen, zwanen in het gras.

Beautiful day

Om mijn happiness-gevoel nog meer te ondersteunen stop ik even en pak mijn iPod. Vingervlug – ik wil door met fietsen – zet ik U2 aan met het nummer Beautiful Day. Na ongeveer een uur en een kwartier sta ik weer voor het hek van mijn huis. Spot ligt voor de deur te slapen, het duurde hem denk ik net iets te lang. Mijn benen tintelen van de inspanning, mijn hoofd is leeg en mijn kapsel ontploft. Laat de dag maar beginnen, mijn start kan al niet meer stuk! Holy shit: it is a beautiful day.’

WENDY heeft samen met Batavus en route.nl vier leuke thema routes voor je bedacht: Cultuur, Happy & Healthy, Family en Fun & Food. Iedere route heeft z’n eigen hoogtepunten. Welke route past het best bij jou? Check het hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF