fbpx

Dilemma: Moet ik abortus plegen omdat mijn vriend geen kind wil?

In ‘Het Dilemma delen’ vrouwen (anoniem) hun dilemma’s over liefde, geluk, werk en familie. Deze keer legt Nadia (36) haar dilemma voor: moet ik abortus plegen omdat mijn vriend geen kind wil?

‘Mijn vriend en ik zijn al zes jaar samen. Hij is 48 en heeft een zoon uit zijn vorige relatie. Onze relatie is heel fijn, ik ben al zes jaar erg gelukkig met hem. Ook heb ik een goede band met zijn zoon. We hebben het in het begin van ons samenzijn over kinderen gehad maar hij gaf meteen aan geen kinderen meer te willen. Ik was daar oké mee omdat ik nooit een kinderwens heb gehad.

Momenteel ben ik vijf weken zwanger, door de pil heen. Ik heb het mijn vriend verteld maar hij wil er niks van weten. Mocht ik besluiten het te houden, schuift hij alle verantwoordelijkheid op mij. Hij komt niet mee naar de gynaecoloog en wil niet bij de bevalling zijn. Ik schrok van zijn reactie maar ik snap het aan de andere kant wel.

Ik ben enorm in de war. Want het idee dat ik kinderen zou krijgen heb ik al een tijd uit mijn hoofd gezet. Maar ik zie ook in, dat gezien mijn leeftijd, het misschien nu of nooit is. Alleen het feit dat mijn vriend het echt niet wil beïnvloed mijn keuze enorm. Hij zegt niet dat hij me zal verlaten, maar ik weet zeker dat we uit elkaar gaan als ik beval van ons kind en hij er niet naar omkijkt.’

Dilemma

‘Het is niet leuk dat mijn vriend dit allemaal zegt, maar ik wist al hoe hij erin stond. Ik heb gemengde gevoelens omdat ik zelf niet goed weet wat ik wil. Wil ik mijn fijne relatie riskeren voor een zwangerschap? Als ik abortus wil, moet ik niet meer te lang wachten, dus de druk om een keuze te maken is hoog. Als ik een abortus zou plegen zou dat alleen zijn voor mijn vriend, en dat vind ik een grote opoffering. Kan ik dan nog met mezelf leven? Ik heb het gevoel dat ik sowieso spijt ga krijgen van het verliezen van mijn kind of mijn relatie.’

*De naam van Nadia is gefingeerd

Heb jij een dilemma dat je (anoniem) wilt delen? Mail dan naar Redactie@wendymultimedia.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF