fbpx

Die ene verliefdheid van… Tess Milne

BN’ers als Georgina Verbaan, Bart Chabot en Tess Milne schreven in WENDY een column over die ene verliefdheid die ze nooit zullen vergeten. Over het meisje van de C1000, lompe mannenschotels met jalapeño’s en een overstroming in Hotel Smits. Vandaag het verhaal van Tess Milne.

Ik ben maar één keer ‘ik kan niks meer eten’-verliefd geweest. En die jongen is nu, gelukkig, mijn man. Sinds de komst van onze zoon kun je me het beste als een endorfinejunk omschrijven. Flying high on that pink insomnia cloud. Maar vóór mijn man waren er ook andere vissen,die me allemaal een stukje de juiste kant op hebben genavigeerd.

Franse liefde

Zo heb ik leren tongen op een camping in Normandië in de zomer van 2002. De jongen heette Guillaume en ja, hij was Frans. Iets waar mijn Engelse roots nog steeds een beetje moeite mee hebben. Maar goed. When in Rome do as the Romans do, and when in France… Nu ja, het heet niet voor niets French kissing, toch?

Ik was veertien en had net mijn nieuw verworven macht over het mannelijk geslacht ontdekt. Guillaume zag eruit als een soort Eminem in zijn tienerjaren. Behalve dat de zon hem wél een zomers kleurtje had gegeven. Guillaume kwam elk jaar met zijn ouders op dezelfde camping, dus hij kende iedereen. Er was zelfs een clubhuis-caravan, waar hij en zijn vrienden samen rondhingen op een vertrapte lederen bank. Soms kwamen daar ook oudere gasten, die volgens mij drugsdealers waren. Gelukkig zaten mijn ouders nietsvermoedend hun boek te lezen bij onze caravan. Sommige dingen kun je als ouders van een tienerdochter beter niet weten.

De zoen

Goed, na het delen van een ijsje en heel wat krampachtige gesprekspogingen in het Frans, met het woordenboek NL-FR als de derde persoon in onze driehoeksverhouding, was het tijd voor het uitwisselen van het speeksel. En de grote vraag is natuurlijk: was het nou echt zo bijzonder? Het antwoord is een volmondig: OUI! Al helemaal na mijn ervaring met een Nederlandse jongen die mij het vaatwasser-syndroom 4liveheeft gegeven. Deze Franse jongen zoende echt goed! En dus zoenden we overal, op het strand, bij het clubhuis en in het zwembad. Toen hij me vroeg of ik met hem wilde ‘douchen’, had ik gelukkig wel het gezonde verstand om netjes ‘Non, merci’ te zeggen. Want ontmaagd worden op je veertiende? Heftig.

Zomerliefde

De zomerliefde was van korte duur, zoals ze wel vaker zijn. Een dag later schreeuwde ik redelijk hysterisch de woorden ‘C’est fini! Au revoir!’ tegen hem. Hij had namelijk besloten zijn aandacht alvast op een ander meisje te vestigen, omdat mijn vakantie toch op z’n einde liep. Maar zo leerde Guillaume mij eigenlijk twee dingen: hoe je fatsoenlijk kunt tongzoenen, én hoe je het moet uitmaken op een Franse arthouse-achtige manier. Niet slecht voor een tengere jongen van slechts vijftien jaar oud. En met de Valentijns gedachte in het achterhoofd, wil ik bij dezen alle andere mannen bedanken die mij iets over de vlinders in de buik hebben geleerd. Hoewel jullie niet naar mijn hart zijn gevlogen, krijg ik wel een grijns op mijn gezicht als ik denk aan alle bizarre avonturen die we samen hebben beleefd. Zoals toen we van huis zijn gevlucht en rond het vuur dan stenen onder de sterren sliepen. Of die keer dat het anker van de zeilboot vast kwam te zitten midden op een groot meer. Romantisch, maar toen het donker begon te worden doodeng. En, niet te vergeten, die ene keer dat ik voor een eerste date in het vliegtuig naar Las Vegas stapte. ‘We are now ready for boarding.’ ‘Dus ehm, waar kom jij vandaan?’

Tess Milne is presentatrice.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF