fbpx

Deze 7 functies van de Polar Ignite helpen je lifestyle verbeteren

Een half jaar geleden lanceerde fit-watch specialist Polar een nieuw model: de ‘Ignite’.  Dit nieuwe model biedt veel meer functies aan dan alleen het tracken van je trainingen. Nog niet eerder ben ik een fitness horloge tegengekomen dat zo nauwkeurig je slaap meet en duidelijke feedback geeft over het herstel dat je lijf nodig heeft. In deze blog lees je waarom de Polar Ignite mijn favoriete fitness musthave is van dit moment. Tipje van de sluier: de Ignite helpt je de juiste balans te vinden tussen body & mind en is daardoor eerder een lifestyle watch!

De Polar Ignite is een waterdicht horloge met polshartslagmeting en GPS. De hele dag door meet de Ignite je activiteit. Als je een workout gaat doen meet het je inspanning naar aanleiding van het type training. Dit type, of ‘sport profiel’, kun je zelf opzoeken en selecteren in het horloge, voordat je je workout start. De impact op je lijf is namelijk anders als je een krachttraining doet ten opzichte van hardlopen. Je kunt het horloge zien als een digitale workout coach die je informatie geeft over hoe je training is gegaan. Zo kun je je progressie bijhouden en jezelf verbeteren.

Workout zonder burnout

Wat mij enorm aanspreekt is dat de Ignite meer biedt dan alleen het tracken van je trainingen of het aantal stappen dat je dagelijks maakt. De Ignite bevat hele waardevolle functies die betrekking hebben op je herstel en slaap, wat het meer een lifestyle watch maakt dan een sporthorloge. De Ignite geeft dus een compleet beeld van je dag. Het horloge meet je slaap (moet je hem wel omhouden), je dagelijkse activiteit en herstel. Op basis van deze informatie krijg je advies teruggekoppeld om je lifestyle te optimaliseren. Persoonlijk vind ik dit in deze tijd van ‘24/7 aan staan’, prestatiedruk en burnouts een onmisbaar onderdeel.

Voor iedereen

Polar stond vroeger meer bekend als specialist in horloges voor hardcore atleten. Maar met de Ignite biedt het merk een oplossing voor een veel bredere doelgroep. Dus ook al sport je 1x per week of helemaal niet, dan nog biedt de Ignite specifieke functies die de moeite waard zijn om je lifestyle te optimaliseren. Je dagelijkse dosis aan ‘normale’ beweging/activiteit is namelijk ook heel belangrijk voor je algehele gezondheid. Als je een zittend beroep hebt en weinig beweegt, geeft de Ignite je een spiegel van je activiteit en motivatie/opties om in actie te komen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom deze musthave eigenlijk niet mag ontbreken aan je pols:

1. Je ontvangt kant-en-klare workouts, volledig afgestemd op jou

Hoe meer je de Ignite om je pols hebt, hoe beter de feedback die je van het horloge krijgt. Met de ‘FitSpark’ data die de watch na een tijdje van je heeft, genereert het automatisch kant-en-klare workouts speciaal afgestemd op jou. De Ignite houdt zo steeds beter rekening met jouw persoonlijke fitnessniveau, je trainingsgeschiedenis en hoe je herstelt van je trainingen. Dus als je geen zin of tijd hebt om het juiste trainingsschema voor die dag te zoeken of je wilt niet naar de gym, dan helpt de Ignite je een handje. ‘FitSpark’ biedt elke dag 2 tot 4 workout opties. Één die het beste bij je actuele fitheid past en 1 tot 3 andere opties om uit te kiezen. De workouts (gericht op cardio, kracht, core of mobiliteit) zijn heel makkelijk via je horloge te gebruiken.

2. De Ignite geeft een overzicht van je slaap cycli

Slaap is een van de belangrijkste factoren die je lifestyle beïnvloeden. Het speelt een belangrijke rol bij optimaal herstel. Veel van de herstelfuncties van het lichaam, zoals spiergroei en weefselherstel, vinden vooral tijdens de slaap plaats. Slaap is ook belangrijk voor je herstel op het mentale vlak: de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap hebben een grote invloed op je leervermogen en geheugen, maar ook op je humeur en motivatie.

Als je je slaap wilt verbeteren, is het regelmatig registreren van je slaap de eerste stap. De slaapregistratiefunctie van Ignite, ‘Sleep Plus Stages’, analyseert niet alleen hoeveel uren je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Slaap je licht of diep? Wat zijn je REM fases? Hoe vaak ben je (onbewust) wakker geworden tussendoor? Zo krijg je een beter beeld van wanneer je goed geslapen hebt en welke factoren van invloed zijn op de kwaliteit van je slaap. Houd het drinken van cafeïne in de avond je wakker? Of beïnvloedt Netflixen vlak voor het slapen je slaapkwaliteit meer dan je dacht en kun je die gewoonte beter veranderen? De Ignite zet je aan het denken, omdat je nu daadwerkelijk een overzicht hebt van zowel de kwantiteit als kwaliteit van je slaap.

3. Je krijgt inzicht in je herstel ‘s nachts

De ‘Nightly Recharge’ van Ignite is een overnight meting die laat zien hoe goed je herstelt van de belasting van de voorafgaande dag (stress en trainen belasten je mentaal en fysiek). Zo kun je in je dagelijkse leven optimale keuzes maken om je goed te blijven voelen. ‘Nightly Recharge’ meet je hartslag, hartslagvariatie en hoe snel je ademhaalt. Uit zo’n herstelmeting kan bijvoorbeeld blijken dat je niet optimaal bent hersteld van een training van de dag ervoor. Een dagje rustiger aan doen is dan soms beter om weer in balans te komen en te voorkomen dat je over je grenzen gaat. Bovendien presteer je beter in een volgende training als je eerst voldoende herstelt.

Optimaal herstellen is niet alleen belangrijk voor trainingen, het is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn.  Slaap en de activiteit van het autonome zenuwstelsel (AZS) staan bekend als goede indicatoren van herstel. ‘Nightly Recharge’ combineert informatie over deze beide factoren om je herstel inzichtelijk te maken en betere keuzes te maken tijdens je dag.

4. Met Serene maak je van bewust ademhalen een gewoonte

Een bewuste ademhaling heeft aantoonbare voordelen voor je gezondheid. Regelmatige middenrif ademhalingssessies helpen je om de cumulatieve effecten van stress in je lichaam te verminderen. ‘Serene’ is een speciale ademhalingsoefening op de Ignite met eenvoudig te volgen begeleiding. De animatie op je horlogedisplay en de trillingsfeedback helpen je om het langzame ademhalingsritme aan te houden. ‘Serene’ meet de reactie van je lichaam op de oefening en geeft je feedback in realtime over hoe het met je gaat. Na de oefening krijg je een overzicht van de tijd die je in de drie sereniteitszones hebt doorgebracht. Hoe hoger de zone, hoe beter de synchronisatie met het optimale ritme. Hoe meer tijd je in de hogere zones doorbrengt, hoe meer positieve effecten je op de lange termijn kunt verwachten.

5. Het is een eyecatcher voor je pols

Eén ding valt meteen op aan de Ignite: hij ziet er veel eleganter uit dan je van een sporthorloge zou verwachten! Veel stijlvoller en cooler dan sporthorloges die je een paar jaar geleden zag. Je kunt het horloge vanwege zijn looks dus de hele dag om hebben. Tijdens het sporten maar ook op het werk of op een feestje. En zelfs in het zwembad of onder de douche: de Ignite is waterbestendig tot 30 meter. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren en de prijs is afhankelijk van de kleur en het materiaal van het bandje: zwart TPU-rubber is het goedkoopst (€199), voor de uitvoeringen in wit, zwart, roze, blauw of geel siliconenrubber betaal je extra (€229).

6. De meest betrouwbare watch vanwege wetenschappelijk onderzoek

Nice to know: alle fitness horloges die Polar op de markt brengt zijn veel sterker gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dan alle andere fit-watch concurrenten. Polar neemt jaarlijks deel aan meer dan 500 onderzoeken, waar concurrenten blijven steken op een handjevol onderzoeken. Er is een aparte onderzoeksafdeling in Finland, die full focus hierop heeft. Dit onderscheidt Polar enorm van andere aanbieders. Het maakt de Ignite zeer betrouwbaar: de begeleiding die je ontvangt is gebaseerd op je persoonlijke statistieken en deze worden zeer nauwkeurig gegenereerd. De Ignite meet jouw persoonlijke data aan de hand van maar liefst 7 sensoren die contact maken met je pols, maar ook een groen en rood licht wat het meten van je autonoom zenuwstelsel mogelijk maakt.

7. Al je data overzichtelijk op een rijtje in een digitaal dagboek

Polar Flow is je online dagboek waar je al je data kunt vinden: je dagelijkse activiteit, trainingen en slaappatroon. Het werkt naadloos samen met je Ignite horloge en helpt je je trainingen te volgen, je voortgang te analyseren en zo beter te presteren. Ik vind het fijn om mijn Ignite te synchroniseren met mijn laptop en bekijk daar alles het liefst, maar er is ook een Polar Flow app voor je telefoon beschikbaar waar je je voortgang kunt bekijken. Superhandig dus!

Winnen!

Goed nieuws! Wendy mag 3x de Polar Ignite weggeven! Volg de stappen om kans te maken op dit prachtige horloge!

Stap 1: Volg Polar op Instagram (@polarbenelux) of op Facebook.

Stap 2: Volg FITHOUSE Personal Training op Instagram (@fithouse_personal_training) of op Facebook.

Stap 3: Ga naar het bericht van Wendy over het Polar horloge op Instagram of op Facebook en laat in de reacties weten waarom jij dit horloge wil winnen!

polarWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF