fbpx

Deze 5 tips zorgen voor veel plezier op jouw werk!

Het is deze week de Week van de Werkstress’. Wij van WENDY vonden dit een mooie gelegenheid om hier een positieve draai aan te geven. Steeds meer mensen hebben te maken met een enorm hoge werkdruk en ook studenten krijgen steeds vaker te kampen met een burn-out. Daarom geven wij hier 5 tips voor meer werkplezier! 

1. Werk vol passie

Zodra je werkt met passie en enthousiasme zorgt dit ervoor dat je positief bent. Je doet namelijk iets wat echt bij jou past en daar krijg je dan energie van in plaats van dat dit energie kost. Zo ga je met plezier naar jouw werk en voorkom je dat je in de automatische piloot naar je werk gaat.

2. Socializen

Gezellig contact met jouw collega’s is enorm belangrijk! Het verhoogt namelijk de werkplezier. Toon interesse in elkaar of vraag bijvoorbeeld hoe iemand zijn weekend was. Daarnaast is het ook goed om samen met elkaar te lunchen en eens in de tijd iets leuks te doen met elkaar. Dit versterkt de band onderling en zorgt ervoor dat je met meer plezier naar je werk gaat!

Fun work

3. Verwen jezelf

Heb je er een drukke week opzitten? Of is jouw taak een enorm succes geworden? Vier het! Vier dit succes met je vrienden of familie met een lekker etentje of een leuk concert. Of verwen jezelf met bijvoorbeeld een heerlijke massage. Zo heb je naast jouw werk nog genoeg leuke momentjes waardoor het goed in balans blijft.

4. Geordende werkplek

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust in je hoofd. Kijk eens goed naar jouw werkplek en kijk wat er beter kan. Berg papieren op in mapjes of bakjes en leg alleen de noodzakelijke spullen op jouw bureau. Dit zorgt voor overzicht waardoor jij rustiger en meer gefocust aan de slag kunt gaan!

Geordende werkplek

5. Maak af en toe een rondje

Zodra je de hele dag aan je bureau zit, verslapt jouw aandacht een beetje. Zorg dat je af en toe een pauze neemt voor jezelf. Loop een klein rondje buiten of naar het koffiezetapparaat. Dit zorgt ervoor dat je weer scherp wordt. Een frisse neus doet wonderen!

 

Een baalmomentje hebben we allemaal wel eens op het werk. Benieuwd wat je hier aan kunt doen? Lees hier de beste tips om van jouw baalmoment af te komen! 

Jaarabonnement WENDY

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF