fbpx

Deze 100-jarige golden oldie is ‘s werelds oudste yogadocent

In onze rubriek ‘Golden Oldies’ stellen we je voor aan Tao Porchon-Lynch. Zij is ’s werelds oudste yogadocent en voelt zich op haar 100ste nog piepjong. Ook is Tao een ondernemer, auteur en een bekroonde ballroomdanseres. Vier jaar geleden deed ze zelfs mee met America’s Got Talent. Wat haar ‘Young at Heart’ houdt? De Amerikaanse gelooft in ademen en de natuur: een goede ademhaling is de toegangspoort tot rust en vitaliteit, een langer leven met minder stress. 

https://www.instagram.com/p/BwbDoxSlV3h/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

https://www.instagram.com/p/BvVG6RDl1oM/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Over Tao

Voordat Tao yogalessen ging geven, had ze een lange en gevarieerde carrière. Tao was een actrice in Engeland, Frankrijk en de VS. In de jaren 40 en 50 schreef ze scenario’s en maakte in de jaren 60 en 70 documentaires. Ze wil graag de yoga-inzichten afkomstig uit India verspreiden naar westerlingen die op zoek zijn verlichting. Ze inspireert graag anderen en heeft zelf ook honderden yoga-instructeurs opgeleid. Tao leerde discipline en beheersing van zowel lichaam als geest door het beoefenen van yoga. Wanneer ze zich balanceert in de klassieke houdingen voelt ze ‘de vonk’ die haar energie en kracht geven. Die ‘vonk’ verbindt haar met de medemens en alle vormen van leven. Ondanks dat ze al 100 jaar oud is heeft ze nog steeds een kinderlijke liefde voor het leven én de natuur en heeft nog steeds plezier in alles wat ze doet. Een mooi voorbeeld is haar auditie (op 96-jarige leeftijd) bij America’s Got Talent samen met haar danspartner van 26 jaar oud.

Auditie America’s Got Talent 

Lees hier ook het bijzondere verhaal van Yazemeenah, zij is met haar 63 jaar en zilverkleurige haar nog steeds model.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF