fbpx

De zondagochtend van Annet Malherbe: ‘Ik probeer altijd om zo onschuldig mogelijk te spelen’

Annet Malherbe is actrice en onder andere bekend van haar rol als Willemijn in Gooische Vrouwen. Ze is momenteel te zien in de serie ‘De droom van de jeugd’. In ‘de zondagochtend van’ spreken we haar over haar rol in de serie en haar zondagse rituelen.

Waar gaat de serie ‘De droom van de jeugd’ over?

‘De serie speelt zich af in de jaren zestig tot heden. Je krijgt de dynamiek te zien van de katholieke Wander-familie. Er gebeurt van alles in die tijd, en elke generatie wordt geconfronteerd met obstakels en uitdagingen, zoals het recht op abortus, geloof, vrouwenemancipatie en racisme. Bovendien worden belangrijke historische gebeurtenissen belicht, zoals de studentenrevolutie in Parijs in ’68, de val van de Berlijnse muur en 9/11. Ik bekleed de rol van Rosalie, de moeder van het gezin. Op het moment dat mijn dochter een abortus pleegt, keur ik dat als strenggelovige moeder af. Verder ga ik natuurlijk niets verklappen. Je ontdekt het verhaal vanzelf wanneer je de serie gaat kijken.’

Hoe vond je het om de rol van Rosalie te spelen?

‘Ik vond het heel interessant, en kon mij wel in de rol vinden. Als moeder weet ik dat kinderen altijd dingen doen waarvan je zegt: dat doet mijn kind niet. In dit geval ging het om de abortus, Rosalie had natuurlijk nooit verwacht dat haar kind dat zou overkomen. Ik probeer daarnaast altijd om niet al te veel weg te geven aan de kijker, zodat je zelf kunt ontdekken hoe het verhaal loopt.’

Binnen het Katholieke geloof is zondag een rustdag. In hoeverre is dit voor jou het geval?

‘Op zondag hoef ik meestal niet te werken, dus ik neem dan wel een rustdag. Ik sta op, en sla een krantje open. Daar heb ik altijd een vast patroon in. Eerst lees ik de Volkskrant, dan het Parool en als laatst lees ik het NRC. Natuurlijk doe ik dat onder het genot van een lekkere kop thee.’

Heb je zondagse rituelen?

‘Eigenlijk niet. Ik ben niet zo van de vaste gewoonten. We hebben ons zo vaak voorgenomen iets te doen, om het vervolgens niet uit te voeren. Ik ben iemand die leeft in het moment, en snel kan schakelen. Zondag is wel een dag waarop familie vaak langskomt, en we samen eten. We kunnen dat nu niet altijd redden omdat er kleintjes bij zijn gekomen, maar als het lukt, vind ik dat ontzettend leuk.’

Wat eet je dan het liefst?

‘Ik kook het liefst zelf, en ben een echte hobby-kok. We eten vooral vegetarisch, en af en toe een visje. Mijn favoriet is asperges met gestoomde bleekselderij en aardappeltjes in dobbelsteenvormpjes. Mijn man eet geen roomboter, dus maak ik een jus van nootmuskaat. Daarnaast maak ik dan een frisse salade van tomaten en komkommer.’

Kunnen wij jou ergens voor wakker maken?

‘Een zonsopgang op het strand, en dan ergens ontbijten. Ik ben iemand die graag vroeg opstaat, maar daar zou ik wel extra vroeg mijn bed voor uitgaan.’

De serie ‘De droom van de jeugd’ is iedere woensdag om 20:30 te bekijken bij KRO-NCRV op NPO 1 of NPO Start.

Fotograaf: Mark van AllerWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF