fbpx

De vijf leukste (yoga)festivals om te ontspannen deze lente

Festivals ter ontspanningDe lente is begonnen en het begint langzaam te kriebelen: we willen eropuit. Het festivalseizoen gaat van start, en wat is er leuker dan festivals die in het teken staan van onze ontspanning? Wij zetten vijf ontspanfestivals op een rijtje.

1. OpenluchtHotel

Waar: De Burcht in Leiden
Wanneer: 2 tot en met 4 juni 2017

Zin in een bijzondere ervaring? Leiden wordt voor drie nachten getransformeerd tot een OpenluchtHotel. De monumentale burcht vormt het muzikale hart van het OpenluchtHotel. De sfeervolle hotellobby en pianobar zorgen voor culturele ontmoetingen. Ook het avondprogramma zal alle zintuigen prikkelen. De nacht breng je door onder de Leidse sterrenhemel op een bed ontworpen door kunstenaars. ‘s Ochtends wacht een heerlijk ontbijt op je en kun je meedoen met een yogasessie in de buitenlucht.

2. Het Oplaadpunt

Waar: Eiland De Kluut in het Veluwemeer te Biddinghuizen
Wanneer: 12 tot en met 14 mei 2017

Heb jij behoefte aan een weekend dat gericht is op relaxen en jezelf opladen? Tijd voor jezelf, even totale rust? Van 12 tot en met 14 mei is het onbewoonde eiland De Kluut in Biddinghuizen de plek voor mensen om te ontstressen en tot zichzelf te komen. Wil je de dagelijkse spanning even uit je leven te bannen of wil je aan zelfontwikkeling doen, dan ben je hier aan het goede adres.

Elke dag staat in het teken van een overkoepelend thema:
– Vrijdag is de dag van het ontprikkelen: weg met de prikkels, stress en onrust in je lichaam.
– Zaterdag staat in het teken van opladen en nieuwe energie.
Zaterdag opladen en nieuwe energie
– Zondag is gericht op ontwikkelen, inspiratie opdoen en toepassen.
Maar dit alles blijft vrijblijvend, zonder verplichtingen, je komt namelijk voor je rust: jij bepaalt de precieze invulling.

3.Yoga Festival

Waar: Op camping de Kooi aan de voet van de Terschellingse duinen
Wanneer: vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni 2017

Behoefte aan een unieke en ontspannen yogasfeer aan het strand? Deze festivaldagen zitten vol met yoga, meditatie, mantra, mindfulness, massage en dans. Hier een kleine sfeerimpressie:

Naast dit jaarlijkse festival worden er ook verschillende yogaweekenden georganiseerd. In deze prachtige omgeving kan je genieten van zon, zee, strand, yoga, meditatie, massage en welness. Je ontspant en wordt tegelijk geïnspireerd. De focus ligt op balans en vitaliteit.

4. YogaFest

Waar: Westergasfabriek in Amsterdam
Wanneer: 17 en 18 juni 2017

Of je nu van yoga houdt of er tot dusver onbekend mee bent, tijdens dit festival komen lichaam, geest en ziel samen. Op het festival worden verschillende workshops gegeven door internationale yogi’s. Er is muziek, een meditatie ruimte en een massageruimte. En je kunt een kijkje wagen bij de verschillende stands met healthy food en yoga producten. Ontspannen maar!

           Lees ook: ‘De 5 bekendste vormen van yoga’

5. Broccoli Festival

Waar: Almere
Wanneer: 10 juni 2017

Op zoek naar een warme en goede sfeer, voor het hele gezin of voor jezelf? Dit festival is vol zon, leuke mensen, lekker eten, goede muziek, interessante workshops, lezingen, yogalessen, gezellige kraampjes met leuke producten en heerlijke foodtrucks. Een duurzaam, inspirerend en verfrissend festival, voor jong en oud. Een en al genieten!

Beeld: Shutterstock
Video: YoutubeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF