fbpx

De Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor het WK

Wij zijn trots… Vanavond heeft het Nederlands vrouwenelftal zich namelijk definitief geplaatst voor het WK in 2019. Zij namen het op tegen Zwitserland en ondanks een rode kaart in de zesde minuut bleven zij vechten. Met een eindstand van 1-1 in deze wedstrijd gaan de voetbalsters nu door naar het WK 2019 in Frankrijk. Wat een toppers! 

Met zijn tienen

Bijna de hele wedstrijd hebben ze dus met zijn tienen gespeeld. Anouk Dekker, aanvoerster van het team, kreeg al gauw een rode kaart en moest het veld verlaten. Toch deed dit niks onder aan het succes van het team. De tien overgebleven vrouwen kwamen amper in de problemen in het mistige Schaffhausen.

Loting voor toernooi

Zaterdagavond 8 december horen de Oranje Leeuwinnen tegen welke landen zij het op moeten nemen in de groepsfase. Het is de tweede keer dat het Nederlands vrouwenelftal meedoet aan het WK. Vorig jaar deden de vrouwen ook mee aan het EK en dat verliep succesvol: de Oranjevrouwen werden onder leiding van coach Sarina Wiegman Europees kampioen. Wij hebben het volste vertrouwen in het WK en kunnen niet wachten op die ultieme overwinning!

Party!

Dat moet uiteraard gevierd worden in de kleedkamer!

https://www.instagram.com/p/BqIl0gGFTUd/?utm_source=ig_web_copy_linkWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF