fbpx

De mooiste herfstwandelingen en uitjes in de Kop van Noord-Holland

De herfst is een heerlijke periode om naar buiten te gaan. Wandelen is nu een fijne bezigheid en in dit mooie deel van Nederland kun je prachtige wandelingen maken en daarna heerlijk neerstrijken in de gezellige horeca. We delen de beste tips.

3 x mooi wandelen

Wandeling door het prachtige Bergen

Een mooie route langs verschillende bezienswaardigheden in Bergen zoals de ruïnekerk. Ook loop je een gedeelte door de polder en door het Bergerbos. De route start bij Duinvermaak. Geniet hier even van een koffie, voordat je de Oudburgerpolder in loopt. Deze polder ontstond door landaanwinning in de twaalfde eeuw. Vanaf de dijk geniet je van het mozaïek van weilanden en slootjes en bosschages. Het is hier lekker rustig wandelen. Even later loop je Bergen weer in. Het gebied rondom de vijftiende-eeuwse Ruïnekerk geniet beschermd dorpsgezicht, je ervaart hier een heerlijk historisch sfeertje. Lees hier meer over deze wandeling.

route.nl/wandelroute/750903/een-wandeling-door-het-prachtige-bergen

Blauwe route vanaf startpunt Bergen Centrum

De blauwe route loopt over de Beatrixlaan, waar archeologen vlakbij, op het zogenoemde Brederodeveld, resten van het kasteel van Jan van Bergen vonden. Het stond daar tussen de dertiende en de vijftiende eeuw. Het terrein is tegenwoordig geheel bebouwd.

wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/route/blauwe-route-vanaf-startpunt-bergen-centrum/413/

Wandelen bij Bergen aan Zee

Deze wandelroute start in de Schoorlse duinen. Onderweg kom je langs allerlei mooie monumentale panden en als het mooi weer is kun je pootje baden langs de kust! Wandelend over de Verspyckweg kom je langs een aantal monumentale panden. Zoals het Zeehuis, een voormalig hersteloord voor kinderen dat oorspronkelijk uit 1908 dateert. In Bergen aan Zee steek je de duinen door naar het strand. Lekker uitwaaien in de frisse zeelucht, terwijl je langs de branding loopt. Bij mooi weer kun je even je schoenen uitdoen om pootje te baden. In het Noordhollandsch Duinreservaat wacht je een licht glooiend duinlandschap. Verderop kun je neerstrijken op het gezellige terras van De Duinerij, voordat je via de bossen van de Schoorlse Duinen terugloopt naar de parkeerplaats.

route.nl/wandelroute/748067/wandelen-bij-bergen-aan-zee

verklein de afbeelding hardloper 28 10 De mooiste herfstwandelingen en uitjes in de Kop van Noord-Holland

Bergen

Bergen is zo’n dorp dat je niet zo makkelijk in een hokje zet. Het heeft een voorname uitstraling met zijn grote huizen aan de bosrand, maar is ook wat hippie-achtig met zijn vele kleurrijke inwoners die op het terras zitten tot ’s avonds laat. Een dorp met een joie de vivre waar Parijs nog een puntje aan kan zuigen. Wandel lekker rond en ontdek een van deze drie leuke restaurants:

Restaurant Julie’s. Midden op het plein in Bergen vind je restaurant Julie’s. Een gezellig en sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Restaurant Fabels. Eveneens in het centrum van Bergen, tegenover de oude ruïnekerk. Een gezellige, altijd drukke ontmoetingsplaats voor iedereen, zeven dagen in de week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Loetje Bergen. Tegenover de prachtige ruïnekerk bevindt zich ook Loetje, in een ruim, opvallend pand. Zowel binnen als buiten, op het grote, zonnige terras met uitkijk op de dorpskern, zit je hier heerlijk!

Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer

Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is voor vele duizenden bezoekers jaarlijks hét startpunt van prachtige tochten door het Noord-Hollands Duinreservaat. Naast een schat aan informatie over dit bijzondere gebied, vind je hier ook het VVV Informatiepunt. Naast vele folders en drukwerken als plattegronden en fietskaarten, is het hier ook mogelijk digitaal informatie op te zoeken op het touchscreen.

540 Schoorlse Duinen web De mooiste herfstwandelingen en uitjes in de Kop van Noord-Holland

Klimduin

Het Klimduin is een duin in het Nederlandse dorp Schoorl met een hoogte van 51 meter. De klimattractie ligt onderaan in het centrum van Schoorl en ligt aan de rand van de Schoorlse Duinen, een uitgestrekt bos- en duingebied. Aan de voet van het klimduin ligt Zilte Zoen Schoorl, een leuk restaurant met terras dat uitkijkt op het duin.

3 X strandpaviljoenen hele jaar open

De Duinerij. Een begrip in Bergen aan Zee en Idyllisch gelegen aan de schitterende boulevard.

Strandpaviljoen Zuid. Lekker uitwaaien en dan met een kop heerlijke chocolademelk met slagroom bij de open haard. In de wintermaanden kun je met een spectaculair uitzicht op de zee genieten van diverse winterse gerechten.

Strandpaviljoen De Jongens. Erg fijne plek met surfschool op het mooie strand van Bergen aan Zee.

Meer leuke tips over de Kop van Noord-Holland lezen? Op deze site vind je heel veel leuke informatie!

Lees ook deze leuke tips over de kop van Noord-Holland:

Tips voor een zomervakantie in de Kop van Noord-Holland

https://www.wendyonline.nl/winnen-op-woensdag-win-een-overnachting-in-hotel-blooming/

Word abonnee van WENDY!

4 x WENDY-special

 + Cadeaupakket van Salt of the Earth t.w.v. €29,45

Nu voor €17,50

Bij een jaarabonnement op de WENDY-specials (vier nummers per jaar) ontvang je nu een heerlijk cadeaupakket van Salt of the Earth gratis. Salt of the Earth maakt milieuvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten en is dé nummer 1 op het gebied van natuurlijke deodorant. 100% natuurlijk en samengesteld op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. Het pakket bestaat uit een roaming hand was, natural roll-on deodorant, natural spray deodorant en een natural deodorant stick. Klik hier om een abonnement te bestellen.  

Website pomotie x samenwerking Wendy's man kon haar niet steunen toen ze op haar 47ste parkinson kreeg: ‘Pas na mijn scheiding werd ik weer gelukkig’



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.



 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF