fbpx

De magie (en realiteit) van jouw manifestatiekracht

Je hoort en leest tegenwoordig veel over manifesteren, en dat is niet zomaar. Het is namelijk dé sleutel tot het leven waar je van droomt. Marjolein Berendsen, holistisch expert en founder van ZoMa Opleidingen, is ervan overtuigd dat manifestatiekracht niet alleen een modewoordje is, maar daadwerkelijk een kracht die ieder mens in zich heeft. Hoe werkt manifesteren precies? En vooral: waar wil je het voor gebruiken? Marjolein neemt je mee in haar visie en vertelt waarom het belangrijk dat je manifesteert vanuit je ziel in plaats van je ego.

Het begrip ‘manifesteren’ en de Wet van Aantrekkingskracht gaan hand in hand. Wetenschappers zijn het erover eens dat het universum uit trillingen – ook wel frequenties – bestaat. Dat betekent dus dat alles in en om je heen bestaat uit trillingen. Van de plant in je kamer, tot het bureau op je werkplek. En van je fysieke lichaam tot aan je gedachten en gevoelens. Iets anders dat wetenschappers beamen, is dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Manifestatiekracht is dus natuurkundig meetbaar. En dus zeker het onderzoeken waard!

Bewuste en onbewuste manifestatie uitgelegd

Wat jij aan trillingen uitzendt, trek je aan. Of het nu gaat om een bepaald gevoel of een heel nieuw leven. Dat is manifesteren in een notendop. Met als effect dat de fysieke realiteit van je leven nauwkeurig weerspiegelt wat zich binnen in jou afspeelt. Het kan zijn dat je weerstand voelt bij het idee dat je alles in je leven zelf hebt aangetrokken. Want je kiest er bijvoorbeeld toch niet voor om ontslagen te worden? Natuurlijk kun je nooit alles in je leven controleren, er gebeuren altijd dingen die je totaal niet wenst en die buiten je macht liggen. Toch kan het interessant zijn om te kijken of je onbewust niet toch enige invloed hebt uitgeoefend op sommige situaties.

Heb je voordat je ontslagen werd bijvoorbeeld aangevoeld dat je er niet op je plek zat? Misschien droomde je stiekem al een tijd van een eigen bedrijf, en heb je zo onbewust ruimte gecreëerd voor een toekomst die wel goed bij je past? Je manifesteert dus óók onbewust. En hoewel dit op lange termijn soms een positieve uitkomst zal hebben, kan het over het algemeen veel negativiteit opleveren. Focus je je bijvoorbeeld op alles wat je niet goed kunt, dan zul je dit ook terughoren en terugzien in je omgeving. Het goede nieuws: het werkt dus ook andersom zo. Focus jij je op het positieve? Dan verhoog je je frequentie en trek je het positieve aan. Extra reden om bewust te zijn van je manifestatiekracht.

Manifesteren vanuit je ziel: hoe werkt dat?

‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’ is een mooi uitgangspunt. Maar hoe doe je dit nu?

Een paar tips om je om weg te helpen:

  1. Leer je gedachten en overtuigingen beter kennen
  2. Begin elke dag met een intentie
  3. Maak je intentie visueel
  4. Versterk je manifestatiekracht met visualisaties

Pas als je je bewust bent van je gedachten en gevoelens, kun je de trilling ervan veranderen. Welke negatieve overtuigingen heb je over jezelf? Welke angsten en onzekerheden mag je loslaten, omdat ze een positieve verandering in de weg staan? Welke gedachten en gevoelens zijn wel helpend en mogen hiervoor in de plaats komen?

Vergroot je kansen op manifestatie door je dag goed te beginnen. Door een intentie uit te spreken, te doorvoelen en/of op te schrijven, programmeer je je brein, hart en ziel als het ware om daarnaartoe te werken. Hoe meer je doorvoelt dat je het zal bereiken, en hoe meer vertrouwen je erin hebt dat het universum je hierbij helpt, hoe sterker de trilling is die je uitzendt.

Nog iets wat je manifestatie kracht bijzet, is visualisatie. Maak bijvoorbeeld gebruik van een vision boardom dat waar jij naartoe wilt werken, zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Zo is het heel duidelijk waar jij je (en dus je frequentie) op kunt afstemmen. Ook visualisatieoefeningen helpen hierbij, zoals meditaties waarin je je voorstelt dat je je mooiste leven leidt.

Waarmee voed jij je ziel?

Vanuit ego manifesteren, heeft ook effect. Maar het geluk dat je hierdoor ervaart, zal van tijdelijker aard zijn. Want word je wel echt gelukkig van veel geld hebben? Of van een groter huis? Of van beroemd zijn? Om optimaal gebruik te maken van je manifestatiekracht, is een belangrijke vraag: waarmee voed jij je ziel? Onderzoek of het leven waar jij naartoe wilt werken, ook echt flowt met jouw diepste kern en diepste wens voor jezelf. Alleen dan manifesteer je vanuit de juiste flow en kan het je op zielsniveau gelukkig maken.

Over Marjolein Berendsen

Marjolein Berendsen is founder van ZoMa Opleidingen en Stichting ZoMa. Naast de opleiding Holistisch Therapeut & holistisch coach, kan je bij ZoMa Opleidingen terecht voor o.a. verschillende Reiki en online cursussen. Het verspreiden van licht, liefde en bewustwording  is haar missie. Om haar missie uit te dragen, is ze niet alleen dagelijks vanuit onvoorwaardelijke liefde & holistisch leven bezig met haar opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen, maar schrijft ze ook artikelen, columns en blogs, deelt ze meditaties, masterclasses en haar eigen podcast Holistisch leven. Tot slot is ze auteur van de boeken (handboek & werkboek) ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’  en ‘Hoogsensitief, je grootste kracht’, waarin ze hsp’ers inspireert volledig vanuit authenticiteit te leven. Kijk voor meer informatie over Marjolein en het opleidingsaanbod & kenniscentrum van ZoMa Opleidingen op: zoma-opleidingen.nl en marjoleinberendsen.nl WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF