fbpx

De kracht van positieve gedachten en de impact op jouw levensgeluk

Optimisten zijn gezonder, gelukkiger, succesvoller en leven langer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw gedachten niet in negatieve cirkeltjes blijven ronddraaien en hoe krijg je een positieve mindset? Onze nieuwe Wendy-expert en mindset coach Klara Vandenbosch vertelt welke stappen je kunt nemen.

Betrap jij jezelf er op dat je soms negatief denkt en praat? ‘Oh, wat een wallen onder mijn ogen’ als je ‘s morgens in de spiegel kijkt of: ‘Oh, wat leuk, maar dat ga ik nooit kunnen ik heb er niet het lichaam, geld, tijd, …. voor.’ En je zo van de ene negatieve gedachte in de volgende rolt, het lijkt wel een monoloog die maar niet ophoudt. Je verliest energie en je wordt er futloos van.

De wet van polariteit

Wist je dat negatief denken een gewoonte is? Net zoals roken of 60 uur per week werken een gewoonte is, is negatief denken ook een gewoonte. En zoals elke gewoonte kan je ook deze doorbreken. Je kunt je mind trainen in omdenken. Zet jouw roze bril op in plaats van jouw grijze bril. Jouw resultaat verandert als jij met een andere blik naar de dingen kijkt.

In de psychologie spreken we over de wet van polariteit. Deze wet stelt dat er aan alles een tegengestelde is: wit/zwart – warm/koud – haat/liefde – pijn geluk, …

Aan iedere negatieve kant is er bij de wet van polariteit een positieve kant. Denk jij negatief? Train je mind in het zien van mogelijkheden en oplossingen zodat je positiever en optimistischer in het leven staat.

Perceptieshift

De essentie is dat je je niet blijft blindstaren op het probleem, maar draai je er 180° van weg en focus op een oplossing die jij jezelf voorstelt in lijn met jouw doelen. Focus op de dingen die wel goed gaan, want wat je aandacht geeft wordt groter.

Als je nu weet dat je resultaten een gevolg zijn van jouw gedachten kan je beter je eigen set aan krachtige, ondersteunende gedachten bouwen om de beperkende, negatieve gedachten te vervangen. Je taalgebruik is hierbij heel belangrijk. Kies positieve, ondersteunende taal. Vooral tegen jezelf! Praat lief tegen jezelf zoals je een collega of kind zou aanmoedigen.

3 tips voor een positief taalgebruik:

  • Vervang destructieve woorden door oplossingsgerichte woorden: NIET ‘Ik kan niet van job veranderen omdat ik al 51 jaar ben.’ WEL ‘Als ik van job verander, kan ik mijn ervaring aan andere mensen doorgeven.’
  • Kies voor WILLEN i.p.v. MOETEN: NIET ‘Ik moet mijn boekhouding nog doen van dit kwartaal.’ WEL ‘Ik wil/Ik kies ervoor om mijn boekhouding vandaag af te werken.’
  • JA MAAR ….  of JA EN. Opent perspectieven en geef je zicht op mogelijkheden.

Positieve gedachten hebben impact op jouw levensgeluk

Sociaal leven

Je hebt meer ruimte voor jouw emoties en daardoor maak je bewustere keuzes op gebied van privé en zakelijke relaties. Je kan bewuster in het moment aanwezig zijn en je laat je minder leiden en misschien wel afleiden door de rush van de dag. Zo ervaar je fijnere verbindingen met de mensen in jouw leven.

Mindset

Je hebt meer vertrouwen in jezelf. Dit geeft jou meer focus en rust. Jouw mindset is veerkrachtig, het is je kracht!

Fysieke gezondheid

Je voelt je energiek en vitaal. Een fit lichaam is als een thuis voor je mindset: zorg er goed voor zodat je geest zich positief kan ontplooien. Je batterij laadt zo helemaal op en je voelt je fitter!

Financiën

Positieve intenties voor jouw financiële doelstellingen zorgen ervoor dat je gericht werkt aan jouw materieel evenwicht. Dit creëert meer duidelijkheid en zekerheid.

Werk

Je kan beter presteren. Het geeft jouw ruimte en vrijheid om een goede balans te vinden tussen fun, privé en liefdesleven én te werken aan jouw doelen op business vlak. Je ervaart hierdoor meer werkplezier.

Over Klara

Klara haar missie is ondernemende vrouwen inspireren en activeren naar meer drijfkracht, vitaliteit en persoonlijk leiderschap.  Ze helpt vrouwen positief en energiek in het leven te staan en hun onderneming impactvol en succesvol te leiden. Je kan een gratis inspiratiesessie rechtstreeks in haar agenda plannen via deze link.

Klara De kracht van positieve gedachten en de impact op jouw levensgeluk

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF