fbpx

De gezondheidsvoordelen van buitenspelen voor een kind

Waar de schermpjes soms de overhand nemen in het leven van een kind is zo’n dag speciaal ingebracht om kinderen lekker buiten te laten spelen zonder afgeleid te worden van de online wereld. Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Een dag waarop we eigenlijk allemaal, maar vooral kinderen, lekker naar buiten moeten gaan. Maar wat maakt buitenspelen nou zo gezond voor je kind? In dit artikel lees je er alles over. 

Betere motoriek

Het bouwen van hutten of klimmen in bomen of speeltoestellen is super goed voor motoriek van je kind. Tijdens het spelen beoefend een kind onbewust zijn evenwicht, spieren, coördinatie en reactie- en uithoudingsvermogen. Dit zorgt ervoor dat kinderen minder snel betrokken zijn bij een ongeval.

Nieuwe vrienden maken

Met buitenspelen ontmoet je kind nieuwe kinderen. Door samen te spelen werkt jouw kind onbewust aan zijn sociale vaardigheden. Zo leert je kind om op je beurt te wachten, rekening met elkaar te houden en dus samen te spelen. Interactie met kinderen zorgt voor verschillende leersituaties wat alleen maar bevorderlijk is voor de toekomst.

Meer zelfvertrouwen

Het klimmen op een hoog klimrek of glijden van de hoogste glijbaan kan voor jouw kind een ultiem overwinningsgevoel geven. Hierdoor gaat jouw kind zich zekerder voelen. Buiten zijn er veel meer uitdagingen dan binnen. Een nieuwe activiteit uitvoeren kan daarom een voldaan gevoel geven aan je kind.

Slimmer dan ooit

Kinderen die veel buitenspelen hebben over het algemeen een betere hersenontwikkeling en een groter leervermogen dan kinderen die dat weinig doen. Dit komt omdat buitenspelen een positief effect geeft op het concentratie- en prestatievermogen.

Verbeterde ogen

Het continue naar een scherm turen, bevorderd niet de kwaliteit van je ogen. Om oogspieren te trainen is het belangrijk om regelmatig actief naar iets te kijken wat verder weg is. In de buitenlucht spelen is daarvoor een goede manier om de ogen te trainen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF