fbpx

De beste tips om je hond of kat te verwennen met Dierendag

Vandaag is het weer de leukste dag van het jaar voor huisdieren: Dierendag! Natuurlijk zorgen wij als leuke baasjes elke dag goed voor onze honden en katten maar het blijft natuurlijk leuk om op dierendag iets extra’s te doen! Max&Luna vroegen hun vrienden wat kenmerkend is voor het leukste baasje en wat zij op dierendag voor en vooral met hun geliefde huisdier doen. Uit de ruim 3.500 reacties lees je hieronder de belangrijkste uitkomsten waaronder de top van allerleukste bekende baasjes.

Ruim 80% doet op dierendag iets extra’s voor hun hond of kat. Zowel bij honden als katten staat een lekkere snack op nummer 1, gevolgd door nieuw speelgoed en natuurlijk geven we onze huisdieren op deze dag nog meer aandacht met een extra knuffel. Katten worden bovendien verwend met een lekker warm mandje voor de komende winter en honden maken we vooral blij met een extra wandeling door het park. Benieuwd naar de meest gekozen dierendag cadeaus voor hondenof katten? Naast snacks en speelgoed zijn ook lifestyle producten dit jaar extra populair. Daarmee verwennen we niet alleen ons huisdier maar belonen we ook onszelf!

Waar maak je honden & katten echt blij mee?

Het is opvallend hoe ver we op dierendag gaan om onze hond of kat echt blij te maken op deze bijzondere dag. Naast eerdergenoemde cadeaus neemt 4% van de baasjes zelfs een vrije dag om de hele dag bij hun hond of kat te zijn. 18% van de katteneigenaren haalt een verse vis bij de visboer en 34% van de hondeneigenaren een lekker stuk vlees bij de slager. Dierendag is ook de dag waarop we onze huisdieren in bed nemen; 14% van de katten en 8% van de honden slapen die dag lekker knus bij hun baasje in bed.

Samen op zoek naar een bot of muis

Sommige baasjes gaan nog verder om hun hond of kat een leuke dag te bezorgen! 7% van de hondenbaasjes begraven ene bot en gaan samen met hun hond zoeken en 10% van de kattenbaasjes gaan samen op zoek naar een muis! Het meest blij maken we onze huisdieren echter met simpele dingen; een kartonnen doos voor de kat en even lekker rollen door de modder voor honden.

Niet doen: een wasbeurt en kleding

Het minst populair op dierendag is een bezoek aan de hondensalon of je kat wassen. Waar sommige baasjes graag een make-over krijgen, geven de honden en katten toch echt hun voorkeur aan hun oerdrift. Ook kleding voor honden en katten is met 2% echt een no-go om je hond of kat een fijne dierendag te bezorgen.

Neem je hond en kat mee naar het werk

Diverse onderzoeken hebben al bewezen dat het meenemen van je huisdier naar het werk alleen maar voordelen heeft. Dierendag is daarvoor natuurlijk de beste dag. 52% van de hondeneigenaren en 28% van de katteneigenaren willen op deze dag dolgraag hun huisdier meenemen naar het werk. 34% gaat in ieder geval eerder naar huis op dierendag om hun hond en/of kat extra aandacht te geven.

De leukste baasjes van Nederland

Als meest belangrijke eigenschap voor leukste baasjes geeft 75% aan dat praten tegen de hond of kat het allerbelangrijkste is. Liefde en aandacht voor ons huisdier staat dus bovenaan. Ook gezonde voeding en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten zoals spelen en wandelen staan in de top 3. Maar wie vinden wij als leukste baasjes van Nederland de allerleukste bekende baasjes? Hieronder de Top 5:

Top 5 Leukste hondenbaasjes

  1. Loretta Schrijver
  2. Jan de Hoop
  3. Nicolette Kluijver
  4. Linda de Mol
  5. Patty Brard

Top 5 Leukste kattenbaasjes

  1. Georgina Verbaan
  2. Jan Versteegh
  3. Eva Jinek
  4. Beau van Erven-Dorens
  5. Quinty Trustfull

Op 4 oktober, Werelddierendag, lanceert Max&Luna 4 nieuwe diensten, waaronder een oppasservice. Onderzoek wijst namelijk uit dat één op de tien baasjes niet op vakantie gaat vanwege hun huisdier. Wie lid wordt kan ook gebruik maken van de online dierencoach en contact leggen met andere baasjes in hun eigen regio.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF