fbpx

De avocado is niet gezond, maar supergezond!

Ben je verslaafd aan avocado? Houd die verslaving dan maar lang in stand.

Avocado is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens supergezond! En laat avocado nou bij heel veel gerechten passen. Dus na dit lijstje staat de avocado volgende keer ook op jouw boodschappenlijstje!

Verkleinen risico hart- en vaatziekten

Een avocado is de perfecte vrucht voor de balans van je cholesterolsysteem. Het slechte cholesterol wordt namelijk verlaagd, terwijl je goede cholesterol helemaal in shape blijft. Hierdoor wordt de kans kleiner dat je hart- of vaatziekten krijgt!

Gezond gewicht

De combinatie lekker en op gewicht blijven is een zeldzame. De avocado is zo’n zeldzaamheidje. Door het hoge vezelgehalte heb je snel een verzadigd gevoel. Daarnaast is uit verschillende onderzoeken gekomen dat de avocado zorgt voor een smallere taille. Wat wil je nog meer?

Verkleinen de kans op kanker

Bio-actieve stoffen zoals bladgeel en fenolen zijn goed tegen het voorkomen van kanker. Avocado zit vol met deze stoffen!

Goed voor de huid en ogen

Een avocado zit vol met carotenoïden. Dit is een kleurstof die goed is voor je ogen. Daarnaast is het goed voor je huid: het voorkomt de vervelende rimpels en het beschermt je tegen schadelijke uv-stralingen.

Waarschijnlijk staat de avocado na dit lijstje de volgende keer ook op jouw boodschappenlijstje!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF