fbpx

De Amstel Gold Race op 11 september 2021 gaat door!

Het was nog even spannend na de persconferentie van 13 augustus, maar we hebben goed nieuws. De Amstel Gold Race op zaterdag 11 september 2021 mag gewoon door gaan! Doorslaggevend voor deze besluitvorming is de geldende regelgeving waarin het is toegestaan om te sporten zonder maximale groepsgrootte, waarbij de 1,5 meter afstand mag worden losgelaten.

Om deel te nemen aan de Amstel Gold Race is voor de reguliere deelnemer geen Coronatoegangsbewijs nodig.

‘Wij zijn als organisatie vanzelfsprekend hartstikke blij dat we eindelijk weer deelnemers mogen ontvangen en de toertocht over de mooiste routes in Zuid-Limburg kunnen organiseren. Heel goed nieuws waar we bijna twee jaar op hebben gewacht! We ontvangen alle deelnemers dan ook graag voor het afhalen van de startnummers voor de mooiste klassiekertoertocht van Nederland op vrijdag 10 september of zaterdag 11 september.’

COVID-19-maatregelen

Om te voldoen aan de geldende COVID-19-maatregelen zullen er wel diverse maatregelen moeten worden getroffen.

Het afhalen van de startnummers, de start, de verzorgingsposten en de finishlocatie worden met voldoende ruimte als een doorstroomlocatie ingericht. Dit betekent dat we normaal drukke locaties anders inrichten om de veiligheid van de deelnemers én onze medewerkers te kunnen waarborgen. 

Vanwege de maatregelen moeten we echter de finishlocatie ook inrichten als een doorstroomlocatie, waardoor er dit jaar geen finishdorp zal zijn.  We vragen daarom ook alle deelnemers om na de finish en het ontvangen van de welverdiende medaille terug te keren naar hun auto of verblijfsaccommodatie. Meer informatie en uitleg volgt de komende weken.

De reguliere horeca in de omgeving is – uiteraard binnen de geldende regels – wel geopend, het is mogelijk om daar via het restaurant of café zelf een reservering te maken. De gemeente Valkenburg en heel Zuid-Limburg kijkt er weer naar uit wielerliefhebbers te ontvangen.

Voor bedrijventeams

Voor de bedrijventeams is er zoals gewoonlijk weer een ontbijt voorzien en na afloop een pastamaaltijd. De paviljoens zullen worden gebouwd op de top van de Cauberg, nabij de finishlijn. Na controle van het geldige Coronatoegangsbewijs, wat voor bedrijventeamdeelnemers verplicht is, wordt iedere deelnemer geplaceerd.

Alle details worden op dit moment verder uitgewerkt. Er zal, voor zover dit nog niet gedaan is, contact met jullie worden opnomen.

Fiets jij al mee met het vrouwenteam van Wendy, Leontien & Anouk?

Vrouwen die willen meedoen kunnen zich nu nog inschrijven! Zij kunnen kiezen uit drie verschillende pakketten, variërend van een pakket dat bestaat uit een startbewijs, een aanmoedigingsvideo van Wendy, Anouk en Leontien en een wielrenshirt tot een uitgebreider pakket waarbij deelnemers ook een trainingsschema van Leontien ontvangen. Meld je nu nog aan!

Bekijk ook:

Wendy in gesprek met Bobby van der Boor van Calex die meedoet aan de Amstel Gold Race

Anouk in gesprek met Mayke Langenhorst over waarom ze mee doet aan de Amstel Gold Race

Leontien in gesprek met Pascalle Nijhuis over waarom ze mee doet aan de Amstel Gold Race

Trainen met Bobby voor de Amstel Gold Race 2021[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF