fbpx

De 8 leukste kerstmarkten op een rijtje

De kerstdagen komen dichterbij… Tijd om in de stemming te komen voor wat ons betreft, de leukste dagen van het jaar. Dit doe je natuurlijk door te struinen over de kerstmarkten, met een glühwein in je ene hand en de kerstcadeautjes in je andere. Geniet van de vrolijke sfeer, want It’s the most wonderful time of the year. En genieten doe je op deze 10 leukste kerstmarkten.

1. Kerstmarkt in Maastricht

Maastricht is een van de meest sfeervolle steden tijdens de koude wintermaanden. Zo is het Vrijthof ook dit jaar weer het decor voor een grote kerstmarkt, met een compleet overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en vele typische kerstchalets met rode daken. Ook worden er meerdere traditionele activiteiten georganiseerd en kun je een persoonlijke kerstwens uitbrengen bij de 14 meter hoge kerstboom midden op het plein. Koop hier ook een originele transparante kerstbal waarmee je het goede doel steunt, voor de ultieme kerstgedachte.

Wanneer: 29 november t/m 31 december
Waar: op het Vrijthof in Maastricht
Entree:
gratis

2. Kerstmarkt in Dordrecht

De grootste kerstmarkt van Nederland vind je in Dordrecht. In het weekend van 13 t/m 15 december staat de historische binnenstad volledig in het teken van de holiday spirit. Meer dan honderd kramen vormen een route door de stad en langs de binnenhavens, en zorgen daarmee voor de ultieme kerstsfeer. Je hoort het al: deze kerstmarkt mag je niet missen.

Wanneer: 13 december t/m 15 december
Waar:
in het centrum van Dordrecht
Entree: gratis

3. Kerst in de grotten van Valkenburg

Zo wordt Valkenburg ieder jaar rond deze tijd weer omgetoverd tot kerststad. Er zijn niet alleen meerdere kerstmarkten te bezoeken, ook kun je hier een speciale kerstroute volgen en is er een heuse Christmas Parade. De kerstmarkten hier kunnen wel de meest bijzondere en sprookjesachtige van Nederland genoemd worden. Je bezoekt ze namelijk ondergronds, in de grotten van Valkenburg, waaronder de Gemeentegrot en Fluwelengrot.

Wanneer: 15 november t/m 5 januari
Waar: op verschillende locaties in Valkenburg
Entree:
vanaf €7, hoewel sommige activiteiten gratis zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Kerststad Valkenburg.

4. Drijvende Kerstmarkt – Leiden

In Leiden kun je terecht voor een wel heel bijzondere kerstmarkt, en wel eentje die drijft. De grachten in het centrum van de stad aan de Nieuwe Rijn zijn onherkenbaar in december, maar des te sprookjesachtiger. Op de drijvende kerstmarkt vind je wel 86 chalets met allerlei kerstspullen, christmas food en warme dranken. Oh, en de kerstman is ook aanwezig.

Wanneer: 13 december t/m 24 december
Waar: winkelgebied Nieuwe Rijn in Leiden
Entree:
gratis

5. Ice*Amsterdam & Het Amsterdamse Winterparadijs

In Amsterdam is er uiteraard van alles te doen. Zo staan alle grote pleinen in het teken van de komende feestdagen, zoals de Dam, het Rembrandtplein en de Bloemenmarkt. Je vindt hier allerlei kraampjes, en ook dit jaar kun je weer schaatsen op de grote schaatsbaan op het Museumplein met het verlichte Rijksmuseum op de achtergrond. Ook het Van der Helstplein is veranderd in een knus winter wonderland. Vergeet daarnaast het jaarlijkse Amsterdam Light Festival niet, waarbij de hoofdstad volledig wordt omgetoverd tot een paradijs van licht, zowel de straten als de grachten. Kortom, in Amsterdam is in de maand december genoeg te beleven.

Wanneer: 17 november t/m 2 februari (verschilt per activiteit)
Waar:
op verschillende locaties in Amsterdam
Entree:
gratis, de schaatsbaan op Museumplein vanaf €6

6. Royal Christmas Fair – Den Haag

Aan het Lange Voorhout in Den Haag strijkt dit jaar wederom de Royal Christmas Fair neer. Met 110 kerstchalets, duizenden lichtjes en liters glühwein belooft ook de vierde editie feestelijk en sfeervol te worden.

Wanneer: 12 t/m 23 december
Waar:
in het centrum van Den Haag
Entree:
gratis

7. Country & Christmas Fair

Het al zo sprookjesachtige Kasteel de Haar in Utrecht is van 19 t/m 24 november het decor van de jaarlijkse Country & Christmas Fair. Tijdens deze zes dagen kun je hier uitgebreid kerstinkopen doen, van delicatessen tot woonaccessoires. Om het extra gezellig te maken worden er ‘s avonds vuurkorven aangestoken en wordt iedere dag afgesloten met een licht- en watershow.

Wanneer: 19 november t/m 24 november
Waar:
Kasteel de Haar in Utrecht
Entree: €18 via de website of €22,50 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

8. Betoverend Breda

In Breda wordt de Grote Markt dit jaar omgetoverd in een intieme, winterse sfeer. De schaatsbaan op de Grote Markt, de levensgrote Kerstboom en de heerlijke Winterstube zijn het middelpunt van Betoverend BredaCareltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont, is het middelpunt van Betoverend Breda. Zo is er een speurtocht uitgezet en zijn er bouwplaten ontworpen om mee te kunnen knutselen. Voor de kids is er dus genoeg te beleven! Ook is er een aantal keer Careltjes Silent Night op de ijsbaan, waarbij iedereen zelf achter de DJ Booth plaats mag nemen en Breda muzikaal kan betoveren. 

Wanneer: 21 december t/m 1 januari
Waar: op de Grote Markt
Entree: gratis, de schaatsbaan vanaf €4,-

Wist je dat kerstversiering je een gelukkig gevoel geeft? Lees hier hoe dat komt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF