fbpx

De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Steeds meer mensen beginnen te vertrouwen op natuurlijk antibiotica in plaats van moderne geneesmiddelen. Gelijk hebben ze! Het slikken van antibiotica kan dan ook nadelig zijn voor ons immuunsysteem en in deze moeilijke periode is het zeer belangrijk dat we ons afweersysteem op een natuurlijke manier een boost geven. Het magazine Nieuwetijdskind heeft een lijst opgesteld van de 10 beste natuurlijke antibiotica die wij graag met jou delen. 

Essentiële oregano-olie

Oregano is zoveel meer dan een standaard kruid uit de Italiaanse keuken. Oregano-olie helpt bij de spijsvertering en bij afvallen, en de olie in oregano, Carvacrol, is een natuurlijke anti-bacteriologische stof die bacteriën te lijf gaat die infecties veroorzaken en zelfs candida-groei tegengaat. Dit zou wel eens het eerste supplement moeten zijn waar je naar reikt als je verkouden wordt of een griep krijgt. Maar je moet voorzichtig zijn bij het innemen, omdat het ontzettend sterk is en je maag kan verstoren of branden (hoewel het brandende gevoel natuurlijk is). Zorg dus eerst dat je het voldoende verdunt in water of draagolie en neem alleen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in!

Antibiotica

Azijn van appelcider

Azijn van appelcider heeft anti-bacteriologische, schimmelwerende en desinfecterende eigenschappen die je lichaam op natuurlijke wijze alkalisch maken. Dit speciale type azijn werkt ook tegen maagzuur, bij je gewicht, en voor een lager cholesterolgehalte. Je kunt het ook gebruiken om plaatselijk te steriliseren of desinfecteren. En het is een heerlijke toevoeging voor salades en andere recepten!

appelcider azijn De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Rauwe honing

Honing is een andere uitstekende natuurlijke bron van ‘antibiotica’, omdat het enzym dat in honing zit waterstofperoxide afgeeft. Dat maakt het perfect voor het behandelen van wonden en het voorkomen van een infectie. Sterker nog, de oude Romeinen gebruikten het zelfs op het slagveld om infecties te voorkomen en behandelen. Let hierbij wel op dat het van belang is dat je rauwe, niet-gepasteuriseerde en het liefst organische honing gebruikt, omdat gewone commerciële honing zeer bewerkt is en daarmee veel gezondheidsvoordelen is kwijtgeraakt. Honing kan ook helpen bij klachten met de spijsvertering, verkoudheid en een zere keel.

Antibiotica

De kracht van knoflook

Je hebt misschien al eens gehoord dat knoflook uitstekend werkt tegen een verkoudheid en dat is helemaal waar! De krachtige smaak geeft perfect zijn helende eigenschappen. De allicine in de knoflook werkt tegen gisting, parasieten, bacteriën, candida en nog veel meer. Allicine is een van de actieve principes in homogenaten van versgeperste knoflook, dat een hele rits aan anti-bacteriologische werkingen heeft. Onthoud dat dit met name krachtig is in rauwe knoflook!

knoflook De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Colloïdaal zilver

Deze natuurlijke antibiotica is al eeuwenlang in gebruik. Colloïdaal zilver is een mix van zilverdeeltjes die drijven in vloeistof. Hoewel het bedoeld is als tijdelijke behandeling, omdat zilver als zwaar metaal giftig kan zijn, kan het ook worden gebruikt om de enzymen te doden die eencellige bacteriën nodig hebben om zich te vermenigvuldigen.

Antibiotica

Gemberextract

Gember is een natuurlijke antibiotica en werkt anti-bacteriologisch. Het heeft ook andere medicinale doeleinden en werkt tegen verkoudheid, misselijkheid, astma, koliek, hartkloppingen, zwellingen en buikpijn.

gemberextract De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Uienextract

De antibacteriële werking van ui is wetenschappelijk bewezen. Het staat erom bekend dat het vrij letterlijk ziektes en giffen uit je lichaam kan zuigen. Een paar opengesneden uien in een huis helpen je om een heleboel bacteriën uit je leefruimte te halen!

uienextract De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Mierikswortel

Mierikswortel bevat isothiocyanaten (ICT), waarvan is bewezen dat het een antibacteriële werking heeft. Het gevolg is dat je het kunt gebruiken als natuurlijke ‘antibiotica’. De olie die de smaak van mierikswortel zo sterk maakt (net als bij mosterd en wasabi) heet allylisothiocynaat, of mosterdolie, en heeft bewezen anti-bacteriologische werking tegen een aantal ziekteverwekkers.

Miezerikswortel De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Habaneropepers

Habaneropepers staan niet alleen bekend als een van de pittigste pepers, maar ook om hun antibacteriële eigenschappen. Je kunt zelfs Habanero chilisaus gebruiken tegen bacteriën!

Habaneropepers De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

Kurkuma

Curcumine, de bioactieve substantie in kurkuma, heeft zowel antibacteriële als antimicrobiële eigenschappen. Kurkuma is de laatste tijd erg populair geworden, met name dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen. Van kurkuma is ook wetenschappelijk bewezen dat het een effectieve werking kan hebben tegen kanker, auto-immuunziekten, ontstekingsaandoeningen en nog veel meer.

Kurkuma De 10 meest krachtige en natuurlijke antibiotica

De volgende keer dat je dokter je antibiotica voorschrijft, kun je dus misschien eerst navraag doen over wat van deze natuurlijke geneesmiddelen!

Meer artikelen van Nieuwetijdskind lees je op hun website.

Benieuwd naar andere artikelen? Lees ook:

7 lessen die we kunnen leren van deze tijd. Kies jij voor angst of vertrouwen?

10 tips om een geweldige ouder te worden

Wat kun je leren van het kind dat je vroeger was?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF