fbpx

Dankzij deze tips heb je nooit meer een droge huid

Het wordt buiten steeds kouder en je lichaam reageert daar op. Je haar wordt statisch en je huid maakt minder vet aan. Dat laatste resulteert in een droge huid en daar houden we niet van! Daarom delen we de beste tips die er voor zorgen dat die droge huid heel snel verleden tijd wordt.

Heel goed insmeren!

Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste producten gebruikt. Een vochtinbrengende crème is een absolute must. Zo’n crème zorgt er namelijk voor dat je huid minder strak en gespannen is. Verder zorgt dit product er ook voor dat de bovenste laag van je huid weer vet en vocht tot zich krijgt. Je kunt de crème het beste aanbrengen op je huid wanneer deze nog een beetje vochtig is van het wassen. Op deze manier houdt de crème het water vast in je huid.

Naast een vochtinbrengende crème kun je ook vaseline of plantaardige olie gebruiken. Deze producten zijn erg vet, maar werken goed. Gebruik overigens niet te veel producten. Wanneer je vaak of veel gebruik maakt van zeep, badschuim en/of shampoo bevordert dit het ontstaan van een droge huid. Ook kunnen deze producten de beschermlaag op je huid beschadigen.

Uiteraard is het ook belangrijk om alle producten die parfum of alcohol bevatten te vermijden. Deze zijn erg agressief voor de huid en drogen je huid enorm uit!

Lauw douchen

Niet heel fijn, maar toch het beste: douche lauw. Heet water droogt je lichaam uit. Natuurlijk hoef je niet onder een koude douche te gaan staan en kun je best warm douchen, maar doe dit dan niet te lang. Langdurig badderen of douchen zorgt er namelijk voor dat er vocht wordt onttrokken aan de huid. Ben je toch toe aan een warm bad gebruik dan in ieder geval badolie in plaats van badschuim.

Badder in havermout

Leuk weetje: het badderen in havermout kan een droge huid tegen gaan. Havermout zorgt er voor dat je droge, jeukende huid weer tot rust komt. Bij de apotheek zijn zelfs speciale producten met havermout verkrijgbaar die een droge huid tegen gaan. Je kunt ook wat havermout op een nat washandje aanbrengen en hiermee je huid scrubben.

Wil je weten hoe je je haar lekker gezond houdt deze winter? Lees dan dit leuke artikel over manieren om je haar gezond te eten.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF