fbpx

Corona proof uitje: stadswandeling door Den Haag

Overal door het land zijn stadswandelingen uitgezet. Niet alleen om lekker te wandelen, maar ook om de horeca een handje te helpen deze bizarre tijden. Wij namen deel aan de after work route in Den Haag en spraken met oprichtster Claire.

De stadswandeling

De stadswandeling Den Haag heeft verschillende routes die je kan lopen: de ontbijtroute, de verboden vruchten route, de centrum route, de Street art route, de Scheveningen route, de Binckhorst + oud-Voorburg route en park route zijn allemaal in het weekend. De after-work route is alleen op vrijdag te lopen. De routes verschillen van 4,5 tot 7,5 kilometer, heerlijk dus om even de benen te strekken na je werk of in het weekend.

‘Twee bekenden van mij ontwikkelden vijf maanden geleden de stadswandeling in Amsterdam. Het verliep daar zo goed dat ze gingen samenwerken met een organisatie die reizen en kampen voor jongeren aanbiedt. Een vriend van mij die in Amsterdam woont die kwam een dagje naar Den Haag en wilde graag de stad ontdekken. Ik was al enthousiast over de wandelingen in Amsterdam en heb toen zelf een route uitgestippeld door het centrum van Den Haag langs leuke restaurantjes en hotspots van de stad. Dat was eigenlijk zo leuk dat ik ben gaan nadenken om het concept in Den Haag op te zetten. Ik dacht, als het in Amsterdam werkt waarom dan ook niet in Den Haag?’
En dat bleek een succes, al veel mensen hebben een routes van Claire gelopen. Vooral de centrum route en de Street Art route doen het goed. ‘Persoonlijk vind ik de Street Art Route Den Haag en de Binckhorst-Voorburg route het leukst. De Street Art Route Den Haag, omdat ik ontdekte dat er zoveel street art in het centrum van Den Haag is. Normaal loop je door de stad om bijvoorbeeld te shoppen en dan zie je niet dat er zoveel kunst is. En nu met de wandelingen ga je echt op zoek naar specifieke dingen in de stad, waar je normaal gesproken aan voorbij loopt. De Binckhorst – Voorburg Route vind ik zo leuk, omdat ik de combinatie van het klassieke, romantische oude centrum van Voorburg en het rauwe van de Binckhorst heel tof vind. Maar ik geniet van alle routes. Ze hebben allemaal iets unieks waardoor zelfs iemand die al jaren in Den Haag woont weer nieuwe dingen ontdekt.’
stadswandeling Den Haag

Street Art route

Voor de stadswandeling betaal je maar een klein prijsje. Een dag voor de tour begint krijg je een routekaart, een lijst met de restaurants waar je langs komt met hun eigen stadswandeling deals en een leuke pubquiz met vragen over de restaurants en over Den Haag zelf. Het is uitje is volledig corona proof.

In Nederland zijn ze inmiddels in 20 steden actief, dus als Den Haag te ver weg is, is er vast een andere leuke stad bij jou in de buurt met een leuke wandelroute. ‘De horeca is er natuurlijk super blij mee, want alle beetjes helpen in deze tijd. Na het weekend krijg ik mailtjes van deelnemers die enthousiast zijn en alweer uitkijken naar een volgende stadswandeling door Den Haag. De dankbaarheid die ik terugkrijg van de horecagelegenheden en de deelnemers geeft mij veel positieve energie’, zegt Claire.

De After work route

De After work route gaat van start om 16:00 en duurt tot ongeveer 20:00. Bij het aanmelden kan je een tijdslot kiezen om zo drukte te voorkomen. Zorg dat je om 20:00 het rondje hebt gelopen, een aantal deelnemende horecazaken gaat namelijk om 20:00 dicht. De route is 4,5 kilometer, waar je ongeveer twee uur over doet. Tijdens het wandelen kom je langs acht restaurantjes die een speciale dagdeal op het menu hebben staan.

Eén van de horecazaken waar je langs loopt is Pazze e Pizza. Een leuk restaurantje vol met verschillende pizzastukken. Bij de dagdeal van de stadwandeling krijg je voor vijf euro een drankje naar keuze en een lekker stuk pizza.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PAZZE ? PIZZE (@pazzepizze)

Ben jij al benieuwd? Meld je hier aan voor een stadswandeling of kijk op de Instagrampagina van de stadswandeling 070.

Lees hier meer over wandelen:

Wandelcoach Lies Helsloot: ‘Integreer wandelen in je dag’

8 tips om wandelen in je eentje leuker te maken

Voor Eva is wandelen een medicijn: ‘In de natuur verdwijnt mijn tinnitus’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF