fbpx

Connie is de winnares van onze winactie naar de WENDY-retreat op Ibiza: ‘Komt op het perfecte moment’

In onze zomerspecial over Ibiza hadden we een mooie actie: Win een plek op onze WENDY-retreat op het eiland en vertel ons waarom juist jij dit nodig hebt. Connie van der Meer (36) schreef ons over haar onvervulde kinderwens. Vijf jaar zitten Connie en haar man al in verschillende fertiliteitstrajecten en twee keer verloor ze een kindje door een miskraam.  Ze beproeven hun geluk binnenkort in België en de retreat op Ibiza begin april komt precies op het goede moment.

Connie: ‘Ik heb al sinds het eerste nummer een abonnement op WENDY en in het zomernummer las ik over de nieuwe retreats op Ibiza. Het leek me meteen geweldig: Ibiza is een prachtig eiland en ik denk dat je in zo’n mooie omgeving sneller tot jezelf komt. Omdat ik de afgelopen jaren nogal wat heb meegemaakt, besloot ik mee te doen aan de winactie. Ik had er verder niet meer aan gedacht, maar toen ik hoorde dat ik had gewonnen heb ik een paar dagen op wolken gelopen. Het gaf me zoveel positieve energie dat zoiets moois me gegund was na al die moeilijke jaren. Ik zie het als een mooie afsluiting en hopelijk een nieuw begin.’

Bruiloft afblazen

‘Ik heb me mijn leven altijd voorgesteld als moeder. Ik kom zelf uit een gezin van vier, studeerde geneeskunde  en ben altijd een verzorgend type geweest. Zes jaar geleden vroeg mijn vriend Marc mij ten huwelijk en sinds die tijd hebben we ook een kinderwens, die helaas nog niet in vervulling is gegaan. Het eerste jaar dachten we nog: het komt wel goed, maar ik raakte niet zwanger en we begonnen met een IUI-behandeling. 15 juni 2019 stond de bruiloft gepland. Alles was al geregeld: de locatie, mijn jurk, de ringen, maar twee maanden voor de bruiloft kwam ik door de hormonen in zo’n disbalans terecht dat Marc alles heeft moeten annuleren.  Gelukkig is het me gelukt om weer op te krabbelen, door therapie en goede hulp en zeker ook door het geloof van Marc in mij. Maar het was voor de mensen om mij heen heel heftig om mij zo te zien. Een zelfstandige vrouw die opeens niks meer kon.’

Miskraam

Een verklaring waarom het bij Marc en mij niet lukt om zwanger te worden is er nooit gevonden. Een jaar na mijn crisis begonnen we vol goede moed aan een IVF-traject, waar we inmiddels negen embryo terugplaatsingen hebben gehad en twee keer raakte ik zwanger. Helaas eindigden beide zwangerschappen in een miskraam. De laatste keer bleek ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben en moest ik met spoed geopereerd worden. Daarna hebben we nog enkele pogingen gedaan, maar zonder resultaat. Omdat we het advies kregen om het in een andere omgeving te proberen, gaan we voor het traject nu naar België; in maart hebben we de intake. In België hebben ze net weer een andere aanpak en we houden hoop dat onze wens vervuld wordt.’

Mooi

‘Dat de Ibiza retreat net in de eerste week van april is, komt precies goed uit. De behandeling in België zal erna zijn en ik zie de retreat als een mooie week om me voor te bereiden. Op de sociale media van Wendyonline.nl zag ik al veel mooie beelden voorbijkomen van de twee retreats die al geweest zijn. Het ziet er fantastisch uit! Ik ben van plan er ontzettend van te gaan genieten en hoop met nieuwe energie terug te komen. Vanuit mijn werk krijg ik op jaarbasis één week duurzame inzetbaarheidsuren en ik zou niet weten waar ik die beter aan kan besteden.

Samen

‘Mijn trouwjurk hangt nog steeds in mijn kast en de ringen liggen in de kluis. Door corona en omdat onze focus nu op onze kinderwens ligt is het van een bruiloft nog niet gekomen, maar we hebben ons 5-jarige verlovingsfeest wel gevierd. Wie kan er immers zeggen al vijf jaar verloofd te zijn! Het was een bijzondere dag voor ons, met alle lieve mensen om ons heen die ons de afgelopen jaren zo gesteund hebben. En Marc en ik zijn dan misschien nog wel niet getrouwd, voor- en tegenspoed hebben we al genoeg gehad. Je ziet dat sommige stellen uit elkaar gaan als het niet lukt om samen een kind te krijgen, maar onze relatie is er alleen maar sterker van geworden. Voor Marc is het ook heel emotioneel en we doen het echt samen.’

Rust

‘De kans bestaat dat we misschien wel nooit samen een kind krijgen, die werkelijkheid wordt steeds groter. We proberen het ook om te buigen. Positief te blijven en bijvoorbeeld iets leuks te doen tijdens de wachtdagen. En te genieten van de kinderen van anderen bijvoorbeeld. Inmiddels heb ik zeven neven en nichtjes terwijl zes jaar geleden nog niemand in de familie een kindje had. Dat heb ik wel moeilijk gevonden, maar het is ook mooi om veel voor mijn neefjes en nichtjes te kunnen betekenen. De wens blijft, maar ik kijk liever naar wat ik wel heb dan niet. We ondernemen bijvoorbeeld veel met de kinderen uit onze naaste omgeving en afgelopen Sinterklaas heeft een deel van mijn neefjes en nichtjes bij ons hun schoen gezet. Het is fijn om dit soort momenten te creëren en van te kunnen genieten. Ik neem ook meer rust voor mezelf. In het begin nam ik geen tijd voor mezelf, maar ik heb geleerd hoe belangrijk het is om ook goed voor jezelf te zorgen tijdens zo’n traject. De retreat kon wat dat betreft op geen beter moment komen.’

Marc & Connie; al 14 jaar een gelukkig stel

ConnieenMarc Connie is de winnares van onze winactie naar de WENDY-retreat op Ibiza: ‘Komt op het perfecte moment’

WENDY-retreats op Ibiza

Na het grote succes van de eerste twee WENDY-retreats op Ibiza gaan we ook in 2023 weer twee retreats geven op het eiland. In de week van 3 april 2023 (van maandag 3 tot en met zaterdag 8) en in de week van 9 oktober 2023 (van maandag 9 tot en met zaterdag 14) organiseren we weer twee Kom in Balans-retreats van WENDY op Ibiza. Trek je terug, neem tijd voor jezelf en doe nieuwe inzichten op waardoor je meer in balans en dichter bij jezelf komt. Tijd voor rust, natuur en bewustwording. Tijdens de retreats bieden we een prachtig gevarieerd programma, met onder andere yoga, meditatie, inspirerende sprekers en mooie wandelingen. Er zijn nog een paar plekjes vrij, klik hier voor meer informatie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF