fbpx

Column. Sylvia Geersen vertelt over haar weg naar zelfliefde en het waarmaken van haar dromen

Er was een periode waarin Sylvia Geersen zichzelf constant vergeleek met anderen. Ze zocht de liefde buiten zichzelf, maar dat bracht haar slechts leegte en ontevredenheid. Zelfliefde bleek de brandstof te zijn die haar dromen voedde.

We leven in een wereld waarin we voortdurend worden blootgesteld aan onrealistische schoonheidsnormen, sociale media en de druk om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Screenshots maken op Instagram van het perfecte plaatje wat je ziet. Zo wil ik er ook uit zien!! In de spiegel kijken en denken…Ben ik wel mooi genoeg?

Uniek

Het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in vergelijkingen en zelftwijfel. Maar laten we niet vergeten dat elk mens uniek is, met zijn eigen kwaliteiten, talenten en schoonheid. Zelfliefde betekent jezelf omarmen in al je imperfecties, jezelf accepteren zoals je bent en jezelf de ruimte geven om te groeien. Het is een bewuste keuze om jezelf op de eerste plaats te zetten en je eigen welzijn serieus te nemen. Het is jezelf toestaan om fouten te maken, te leren en te vergeven. Het is jezelf behandelen met vriendelijkheid, liefde en respect, net zoals je dat zou doen voor iemand van wie je houdt.

Acceptatie

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren besef ik dat er één ding is geweest dat mijn persoonlijke groei heeft gestimuleerd en me heeft geholpen mijn dromen waar te maken: het houden van mezelf.
Het is een reis geweest met ups en downs maar elke stap heeft me dichter bij het begrijpen en accepteren van wie ik echt ben gebracht.

Zoektocht

Er was een tijd waarin ik mezelf constant vergeleek met anderen en mijn eigenwaarde liet afhangen van wat anderen van me vonden. Ik zocht naar goedkeuring en liefde buiten mezelf in de hoop dat anderen me zouden vertellen dat ik goed genoeg was. Maar die zoektocht bracht me alleen maar leegte en ontevredenheid.

Dromen

Op een dag besloot ik dat het genoeg was. Ik realiseerde me dat als ik mijn dromen wilde verwezenlijken en echt wilde groeien, ik eerst van mezelf moest houden. Ik begon aan de relatie met mezelf te werken, en dat was een keerpunt in mijn leven. Het begon met kleine stapjes. Ik begon mezelf complimenten te geven in plaats van mezelf naar beneden te halen. Ik luisterde naar mijn innerlijke stem en gaf mezelf toestemming om fouten te maken zonder mezelf te veroordelen. Ik leerde om geduldig en begripvol te zijn voor mijn eigen proces.

Zelfliefde

Ik ontdekte dat zelfliefde niet betekent dat je perfect moet zijn, maar dat je jezelf volledig accepteert inclusief je fouten en tekortkomingen. Het betekent dat je jezelf toestaat om mens te zijn met alle goede en slechte momenten die daarbij horen. Langzaam maar zeker merkte ik dat ik veerkrachtiger werd. Ik kon beter omgaan met tegenslagen en teleurstellingen, omdat ik wist dat ik altijd op mezelf kon rekenen. Ik leerde dat falen niet betekent dat ik waardeloos ben, maar gewoon een kans is om te leren en te groeien… Naarmate mijn zelfliefde groeide voelde ik weer het verlangen om mijn diepste passies en dromen na te jagen. Ik gaf mezelf toestemming om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen en mijn eigen stem te vinden. Ik ontdekte dat ik veel sterker was dan ik ooit had gedacht. Ik besefte dat zelfliefde de brandstof was die mijn dromen voedde. Het gaf me het zelfvertrouwen om obstakels te overwinnen en risico’s te nemen.

Dus omarm jezelf, omarm je eigen reis. Wees niet bang om jezelf te zijn en je eigen pad te bewandelen. Laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen, maar luister naar je eigen innerlijke stem. Dus wees trouw aan jezelf en wees dankbaar voor wie je bent..WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF