fbpx

Sylvia Geersen over het vinden van balans: ‘Het heeft lang geduurd voor ik zelfliefde kon ontwikkelen’

Ze verwerkte alles tijdens haar deelname aan Special Forces waarin ze haar grenzen enorm verlegde. Model Sylvia Geersen (37), momenteel te zien in De Bachelorette, over haar fascinerende relatie met haar body en mind.

Dit. Ze laat het zien. Haar linkerarm. Enkele jaren geleden duwde een ex-vriend haar met geweld in een dik glas, ze bloedde bijna dood. ‘Ik heb nog maar 30 procent kracht in die arm. Dus typen is al lastig. Maar wat deed ik? Meedoen aan Special Forces.’

Dat is wel extreem, ja. Maar jouw hele leven, met heftige exen, vier miskramen en nogal wat plotwendingen, is extreem… Heb jij ooit iets als zelfliefde kunnen ontwikkelen?

‘Ja, maar dat heeft lang geduurd. Mijn probleem is dat ik verslavingsgevoelig ben en ik wil het niet meer uitgebreid erover hebben, maar ik heb daardoor wel een cokeverleden. Ik ben behoorlijk zelfdestructief. En als ik dan mezelf de vernieling in hielp, was ik daarna weer heel druk met alle rotzooi opruimen. Dus ja, ik ben veel bezig geweest met mezelf, en nee, en nee, zelfliefde ontwikkelen kwam aanvankelijk niet aan bod. Vanaf mijn 21ste heb ik jarenlang veel te veel gepikt van mannen die niet goed voor mij waren. Zelfliefde is ook zelfrespect, je grenzen aangeven, nou, dat deed ik niet. Ik verbloemde alles, ik was verliefd en ík was het maar.’

Ik was het maar…

‘Iets dat versterkt werd doordat ik met narcistische mannen ging. Die kunnen je geweldig goed manipuleren, zodat ik dacht: het ligt allemaal aan mij. Pas de laatste twee jaar sta ik in de goede stand: oké, het is klaar, ik kies nu voor mezelf.’

Hoe doe je dat dan?

‘Ook weer: bidden. Dat is mijn kompas, daarmee bewandel ik het pad van zelfreflectie. Door mezelf steeds af te vragen: wat wil ik? En vooral: wat wil ik niet? Wat kan ik verbeteren? Wat zou ik graag willen doen? Ik merk dat het mij heel erg helpt als ik uitspreek: “Ik wens dat…”. Daar haal ik kracht uit om toch maar steeds door te gaan. Ik zie de Bijbel als een schatkaart en ik moet naar de schat: het eeuwige leven. Dat is een vooruitzicht, dat stemt me rustig. Bidden houdt me stabiel en geeft me structuur. Dat is beter dan heel erg veel drinken, want dan is de structuur weer drie dagen weg.’

Ik hoorde dat je zelfs Jehova’s getuige zou willen worden?

‘Ja, maar zover ben ik nog niet. Ik ben Bijbelwetenschap gaan studeren, want ik houd heel erg van dingen die bewezen zijn. Het is razendinteressant. Had je niet verwacht, hè.’

Body en Mind-special

Het hele interview met Sylvia Geersen lees je in de nieuwe Body en Mind-special van Wendy. Je koopt hem in de winkel of in onze shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF