fbpx

Chetanya ontdekte dat ze een gave heeft en is nu medium: ‘Ik dacht eerst dat ik gek was geworden’

Chetanya de Wit (46) studeerde medicijnen toen ze erg ziek werd en op haar ziekbed een openbaring kreeg. Ze zag alleen nog wit licht en kreeg plots antwoord op allerlei vragen. Aanvankelijk had ze als wetenschappelijk ingesteld iemand geen idee wat ze met al die informatie moest, maar inmiddels werkt ze toch als medium.

De Nederlandse Chetanya woont met haar gezin in Hongarije en reist vanuit daar de hele wereld over om consulten te geven aan bedrijven en personen. Ook geeft ze veel telefonische consulten. Telefonisch vertelt ze hoe haar leven eruitzag totdat ze haar ‘openbaring’ kreeg, nu dertien jaar geleden. ‘Ik heb culturele anthrolopogie en geneeskunde gestudeerd en reisde voor mijn studies de hele wereld over. Reizen en mensen helpen is wat ik het liefste doe, en met deze twee studies kon ik dat goed combineren. Ik heb in het Midden-Ooosten gewerkt, in Afrika. Ik was tevreden met mijn leven en het was mijn vaste overtuiging dat ik als arts zou gaan werken.’

Wit licht

Tot ze op een van haar reizen een bacterie in haar darmen opliep en daar doodziek van werd. ‘Het ging erg slecht met me en ik kon mijn kamer niet meer uit. In die periode zag ik op een dag alleen nog witte mist om mij heen. De tijd stond stil, en ik kreeg allemaal antwoorden op vragen die ik niet stelde, heel bijzonder. Na dit moment kon ik opeens van alles zien: ondertitelingen, overleden mensen en ik hoorde stemmen. Ik kreeg dingen door van wat ik nu een alleswetende bron noem, die mij antwoorden geeft op vragen die we als mens hebben. Persoonlijke vragen, vragen over werk, relaties: ik kreeg van alles door over mensen. Vragen waar we normaliter geen antwoord op kunnen geven of krijgen.’

Wennen

Aanvankelijk wist Chetanya niet goed wat ze met haar ‘openbaring’ aan moest. ‘Ik werkte op dat moment als co-assistent in een ziekenhuis. Ik ben niet gelovig, heel nuchter ingesteld en wetenschappelijk opgeleid, waardoor ik hier heel erg aan heb moeten wennen. Aanvankelijk vroeg ik mezelf zelfs af of ik niet gek was geworden. In het ziekenhuis kreeg ik regelmatig allerlei extra informatie door over mensen, maar daar kon ik als wetenschappelijk iemand natuurlijk niets mee doen.’ Aanvankelijk ‘parkeerde’ ze haar gave en zette haar werk in het ziekenhuis voort. ‘Maar het werd steeds lastiger voor me om de informatie die ik doorkreeg te blijven onderdrukken. Na anderhalf jaar ben ik gratis consulten gaan geven aan vrienden en bekenden. Zo ben ik langzamerhand in het werk als medium gerold. Ik merkte dat ik mensen antwoorden kon geven op vragen vanuit wat ik een hogere kennisbron noem. Het kost me geen moeite of energie: ik krijg het vanzelf door. Mensen kwamen met allerlei vragen bij me: of ze van baan moesten veranderen, waarom het ze niet lukte om in hun kracht te komen, liefdesvragen. Ik zag dat mijn antwoorden klopten en uitkwamen. Ik ben nog wel afgestudeerd als arts, maar uiteindelijk ben ik helemaal als medium gaan werken. Ik besloot dat ik hier mensen mee bij kon staan, zodoende ben ik consulten gaan geven. Dit doe ik nog steeds, zowel voor bedrijven als personen.’

Medium

Chetanya schreef ook twee boeken, die onlangs uitkwamen: We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn en De weg naar succesvol leiderschap, de geboorte van een leider. ‘Uiteindelijk zijn we allemaal in ons leven een samenvoeging van talent, opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben afgestudeerd als antropoloog en arts, maar ben door mijn gave consulten als coach, visionair en medium gaan geven. Met mijn boeken wil ik meer mensen in hun kracht zetten. Mensen zijn vaak sceptisch tegenover een medium. Door mijn boeken te lezen, hebben sceptici een kans om zelf te kunnen oordelen, zonder dat je gelijk een persoonlijk consult nodig hebt. Ik heb gestruggeld met mijn gave, maar het voelt ook als een verantwoordelijkheid om er iets mee te doen. Misschien kan ik op deze manier nog wel meer mensen helpen dan ik als arts had gekund.’

Driebaanswegmethode

‘In mijn consulten merkte ik dat mensen eigenlijk altijd tegen hetzelfde aanlopen: het handelen vanuit emoties, in plaats vanuit het weten. Daarom heb ik een methode ontwikkeld, die de driebaanswegmethode heet. De linkerbaan bestaat uit de subjectieve waarheid, die omgezet is naar emoties en gedragingen. Veel mensen zitten hierin vast. We reageren uit angst, teleurstelling, pijn en beperken onszelf hierdoor. De middelste baan is de realiteit van dat moment (je woon-/werk- en gezinssituatie) en de rechterbaan vertegenwoordigt ons hoger bewustzijn. Met de methode help ik mensen om niet meer vast te blijven zitten in de linkerbaan, de baan van tekortkomingen, emoties en pijn. Ik leer ze om in een korte tijd te gaan handelen vanuit hun rechterbaan, die losstaat van negativiteit. De methode bespreek ik in mijn boeken en tijdens het lezen kun je er direct mee aan de slag. Het is een techniek om uit je emoties te stappen. Door de emoties te herkennen en erkennen die je hebt in je linkerbaan, kun je iets anders gaan claimen en meer vanuit je eigen zuivere zelf gaan handelen. Als je beseft dat de emoties aan de linkerkant er mogen zijn, heb je al iets doorbroken. Door de methode keer op keer toe te passen leer je steeds beter vanuit je zuivere zelf te gaan handelen.’

Nuchter

‘Ik denk dat het in dit beroep heel belangrijk is om de juiste taal te vinden. Van nature ben ik heel nuchter en direct, en zo zijn de boeken ook opgesteld: in klare taal en op vraag- antwoord manier. Daarnaast zijn de boeken juist ook geschreven om mensen een kans te bieden om zelf een mening te vormen, waardoor ik zeker weet dat ze van hun sceptische houding af zullen stappen. Daarbij zie ik de invulling die ik aan mijn werk geef, bijvoorbeeld doordat ik als business strateeg word ingezet, echt niet altijd als zweverig. Ik zou mijn werk dan ook eerder in de psychologiehoek wegzetten dan het zweverige “verdomhoekje”. Er wordt een brug geslagen tussen een wijze van mindfulness en concretere psychologie.’

medium

Voor meer informatie:

https://wekunnenwelveranderen.nl

Ook interessant voor jou:

Alexandra werd happy single: ‘Je kunt genieten van het alleen zijn’

Kim overwon een burn out en ging de liefde achternaWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF