fbpx

Kim overwon een burn out en ging de liefde achterna

Een burn out, het overkwam Kim. In de tijd dat ze erbovenop probeerde te komen veranderde haar leven. Haar blog werd een succes en of dat niet al genoeg was ontmoette ze ook nog de liefde van haar leven: William. Maar dat werd geen gemakkelijke weg. 2 jaar lang hebben ze op en neer gereisd tussen Nederland en Engeland om elkaar te zien, tot ze op het punt kwam: bij jou wil ik zijn! Hij is militair uit Amerika, waardoor zij heel wat processen moest ondergaan om echt bij hem te mogen horen, maar Kim deed het. 

Ondernemen met een burn out

Door te veel werk en verkeerde medicatie ontstond er een burn out bij Kim en raakte ze in de bijstand. ‘Ik woog nog maar 42 kilo toen ik mij ziek meldde. Fysiek lukte niets meer. Ik wist dat ik door bezuinigingen in de zorg fysiek werk zou moeten doen, wat ik gewoon weg niet kon. Toen ben ik langzamerhand begonnen met bloggen.’ Haar blog groeide zo dat ze aanvragen kreeg om ondernemers te helpen, waardoor voor jezelf beginnen helemaal niet zo gek klonk voor kim. ‘Ik dacht waarom niet. Dan kan ik het anders doen, zodat het voor mij goed voelt.’

Alles voor de liefde

Tijdens de burn out liep Kim haar man William, op een bijzondere wijze tegen het lijf. ‘We ontmoetten elkaar in Berlijn tijdens de jaarwisseling. Mijn beste vriendin had hem leren kennen via het reizen. Zij had hem uitgenodigd op het feestje waar wij elkaar voor het eerst ontmoette. Toen ging het balletje rollen, maar dat daten ging niet zo makkelijk. Hij werkte als militair bij de USAF en woonde daarvoor in Engeland. 2 jaar lang heb ik vanuit Groningen op en neer gereisd naar zijn huis. Dat ging natuurlijk niet allemaal zonder slag of stoot. Ik herstelde in die tijd ook van mijn burn out en leefde van een uitkering. Het reizen en het geld wat daarvoor betaald moest worden viel soms erg zwaar, maar bracht me ondanks dat alleen maar positiviteit. William was een enorm support in het ontwikkelen van mijzelf en mijzelf als ondernemer. In de tussentijd herstelde ik door therapie en betere voeding en kwam ik tot een punt: William bij jou wil ik zijn! Toch had ik angst. Angst om alles kwijt te raken, maar dit kon niet op tegen mijn gevoel. Toen belde ik al mijn klanten op, pakte mijn spullen en vertrok naar Engeland om daar met hem samen te gaan wonen.’

Toestemming om te trouwen

Kim en William leefden voor een paar maanden samen in Engeland tot William een telefoontje kreeg dat hij binnen een maand terug moest keren naar Amerika. En natuurlijk ging Kim, zonder twijfel, met hem mee. ‘Als je zo’n telefoontje krijgt moet je binnen no time allemaal dingen regelen. Je kan gaan voor een verloofde visa: je moet dan binnen 90 dagen in Amerika trouwen. Ik wilde dat graag in Nederland doen, dus was dit geen optie voor mij. Wel wilden we meteen trouwen, maar omdat hij een militair was moest ik verschillende keuringen ondergaan. Ik werd eerst door de luchtmacht gekeurd met een psychologische test en een medische en fysieke keuring, waarna wij toestemming moesten krijgen van zijn baas. Pas dan moet je allerlei papieren bij elkaar zien te sprokkelen om echt te kunnen trouwen. Helaas ging dit in Nederland moeilijk, waardoor wij in Engeland zijn getrouwd.’

Om Amerika binnen te komen heeft Kim veel moeten doen. ‘Ik kwam in een papierwinkel terecht. Ik moest van alles aanleveren, waarvan ik niet wist hoe ik eraan moest komen. Toen ik daar uiteindelijk doorheen was gekomen moest ik op gesprek. Daarna moest ik weer door een medische keuring en meer papierwerk aanleveren. Dit proces kost veel tijd en geld. Mijn man was in de tussentijd al vertrokken naar Amerika, waardoor ik dit allemaal alleen heb moeten doorstaan. Ik moest het ondergaan om die greencard weten te bemachtigen!’

Kim Buining, Online Community Expert

Ze kreeg haar paspoort om naar Amerika te reizen, samen met een gesloten envelop vol papieren. Bij aankomst word je door de emigratie eruit gepikt en hangt alles af van die gesloten envelop. ‘Ik mocht emigreren! En dat betekende natuurlijk dat ik mijn bedrijf moest stoppen in Nederland. Ik startte hetzelfde bedrijf opnieuw op in Amerika, maar moest weer van voor af aan beginnen.’

Als mentor helpt Kim om een hechte, betrokken community op te bouwen. ‘Ik leer niet alleen wat werkt, ik vertel ook wat je moet doen. Waar de meeste businesscoaches alleen vertellen wat voor hen werkt, ga ik een tandje dieper. Zelf miste ik dit toen ik aan het bloggen was, waardoor ik me erin heb verdiept en trainingen ging volgen om er uiteindelijk mijn werk van te maken.’

Levensles

‘3 jaar geleden droomde ik ervan om financieel vrij te zijn. Het is me gewoon gelukt! Mede omdat ik privé zoveel dingen heb moeten doorstaan om mijn grotere doel te kunnen verwezenlijken. Het gaat erom wat jij voelt dat juist is. Volg je gevoel. Volg je hart. Het is oogkleppen op en gaan, zo je droom achterna.’

Klik hier voor meer power stories.

Heb jij ook een mooie powerstory? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar online@wendymultimedia.nl.

Volg voor meer inspirerende verhalen het Instagram account @powerstoriesnl, powered by WENDY. 

https://www.instagram.com/p/B6x6uH-F3YB/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF