fbpx

Alexandra werd happy single: ‘Je kunt genieten van het alleen zijn’

Nederland telt ongeveer 2,8 miljoen singles. Breng jij Valentijnsdag door zonder partner? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn! Alexandra Heering werd een happy single. Ze ontdekte dat single zijn heel veel voordelen met zich mee brengt, ondanks het beeld wat de maatschappij heeft van mensen zonder partner.

‘Na een huwelijk van een jaar scheidde ik toen ik achtentwintig was. In het begin vond ik single zijn niet zo’n groot probleem. Maar toen ik de dertig was gepasseerd en weer single werd begon ik mezelf zorgen te maken. Een partner en kinderen krijgen, dat was het plaatje dat ik voor ogen had. Het is ook een bepaalde verwachting die de maatschappij en je omgeving heeft. Er waren momenten waarop single zijn vervelend voelde. Toen een vriendin ging trouwen, stonden op alle enveloppen van de genodigden twee namen behalve op die van mij. En tijdens Oudejaarsavond zoenden stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar. Ook reacties als ‘Heb je nu nog steeds geen vriend? of: ‘Je bent zo’n leuke meid!’ herinnerde mij er steeds aan dat er iets niet klopte. Ik voelde me zonder partner niet compleet, dus deed ik er alles aan om de ware te vinden. Ik ontmoette heel veel mensen, en op een gegeven moment dacht ik: het moet maar gewoon, ook al is het niet de ware. Als ik maar een partner heb.’

Eye opener

‘Door therapie kwam de omslag. Wilde ik nu echt zo graag een relatie, ondanks dat ik niemand echt leuk vond? De therapeut vroeg aan mij: ‘Stel je bent over tien jaar nog single, wat dan?’ Dit was een echte eye opener. Opeens begon ik te denken: wat heb ik veel bewegingsvrijheid! Zo besefte ik langzaam dat single zijn juist veel unieke mogelijkheden en kansen biedt. Het is bijvoorbeeld heerlijk dat niemand iets van je verwacht als je single bent.’

Liefde geven

‘Vanaf toen realiseerde ik dat je als single heel veel liefde kunt geven, maar ook kunt ontvangen. Aan je omgeving bijvoorbeeld. Belangrijk is wel dat je ook genoeg liefde aan jezelf geeft, anders lukt liefde geven aan anderen ook niet. Single zijn betekent dat je jezelf goed leert kennen, waardoor je betere keuzen kunt maken. Ga eens na wat je écht belangrijk vindt in het leven. Dan kun je echt beginnen met genieten van het alleen zijn. Je kunt er natuurlijk altijd voor zorgen dat je nieuwe mensen tegen komt, alleen niet per se doelbewust gericht op het vinden van een partner. Als je ook openstaat voor vriendschappen, kom je mensen tegen die je anders nooit zou hebben ontmoet. Met die ontspannen houding wordt de kans op een match alleen maar groter.’

Ideaal beeld 

‘Ik zag veel mensen om mij heen worstelen met het single zijn. Iedereen vroeg altijd: hoe doe je dat, zo gelukkig zijn alleen? Ik heb toen besloten om een boek te schrijven, over de voordelen van een korte of lange single zijn. Er wordt veel gezegd over singles: ze hebben hun leven niet op orde, of ze zouden eenzaam zijn. Dit hoeft zeker niet waar te zijn, want je kunt tenslotte zelf het initiatief nemen. Mensen hebben vaak nog het romantische ideaalbeeld in hun hoofd: dat je je hele leven bij een persoon blijft. Dit past niet altijd meer bij deze tijd. Liefde of een relatie hoeft niet voor altijd te duren, maar kan wel ontzettend waardevol zijn. Net zo waardevol als single zijn, want hierdoor heb je extra ruimte om jezelf te ontplooien en talenten te ontwikkelen. Dat je daarna weer een goede relatie kunt hebben heb ik zelf ook gemerkt. Inmiddels heb ik weer een partner. Maar doordat we beide gelukkig single zijn geweest hebben we nu extra verdieping in onze relatie.’

Compleet

‘Wees je bewust dat je volledig compleet bent als single en er niks ontbreekt. Neem zelf het initiatief, en laat het ideaalbeelden los. Het geluk komt vanuit je zelf, niet uit een ander.’

Singlegeluk vp Alexandra werd happy single: 'Je kunt genieten van het alleen zijn'

Het boek ‘Single Geluk’ van Alexandra Heering koop je hier

Meer inspirerende verhalen lezen? Klik hier voor meer powerstories.

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF