fbpx

Bridget Maasland vertelt waarom ze haar implantaten liet verwijderen: ‘Voel me zoveel lichter’

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor hun implantaten te laten verwijderen. Na Zimra Geurts, Fajah Lourens en Dionne Slagter, die de documentaire Moordtieten maakte over haar implantaten, heeft nu ook Bridget Maasland ervoor gekozen haar implantaten te laten verwijderen.

Op Instagram vertelt ze hoe blij ze is met haar nieuwe lijf. ‘Het voelt zo goed dat er niets meer in mijn lijf zit wat niet van mij is. Ik voel mij letterlijk lichter sinds ik mijn implantaten heb laten verwijderen. Maar ook figuurlijk, omdat er een last van mijn schouders is gevallen: wat als ze gaan lekken, kapselvorming, wat voor schade kan het toebrengen aan je lijf en psyche. Zoveel vragen waar ik nu niet meer mee rondloop. Heerlijk!

Klachten

Bij het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI), dat in 2017 werd opgericht, komen steeds meer klachten binnen. Tot en met december 2019 had het meldpunt 476 meldingen gekregen. In de drie jaar daarna is het aantal verdubbeld tot 977. De meeste vrouwen geven aan dat ze last hebben van vermoeidheid, pijn aan gewrichten, concentratieproblemen en spierpijn. Ook werkt het geheugen soms minder goed, waardoor ze moeite hebben om op woorden te komen. Een andere veel gemelde klacht is kapselvorming, waarbij het lichaam een soort vlies om het implantaat heen bouwt. Dat is een normale fysieke reactie, die bijvoorbeeld ook ontstaat bij een splinter, maar na verloop van tijd voelt het steeds onprettiger.

369514827 18385924090007151 9032549085681496987 n Bridget Maasland vertelt waarom ze haar implantaten liet verwijderen: ‘Voel me zoveel lichter’


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF