fbpx

Breng rust en harmonie terug in de slaapkamer met deze Feng Shui tips

Feng Shui: het is een eeuwenoude Chinese leer die er voor zorgt dat de energie wordt teruggebracht naar plekken waar dit ontbreekt. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het (ver)plaatsen van meubilair of planten. Op deze manier creëer je rust en harmonie in huis en zul jij je meer in balans voelen.

Eén van de plekken in huis waar je vaak te vinden bent, is de slaapkamer. Omdat deze kamer bedoeld is om tot rust te komen na een lange dag werk, is het belangrijk dat jij je in deze kamer in balans voelt. Wendy Online zet 5 tips op een rij om van je slaapkamer een echt Feng Shui-walhalla te maken.

Stap 1: je bed volgens Feng Shui

Allereerst is het belangrijk dat jij vanuit je bed direct de deur kan zien. Je kunt dit ook bereiken door het plaatsen van spiegels. Zorg er voor dat je bed niet wordt weerkaatst in de spiegel, dit kan weer averechts werken. Ook het gebruik van dezelfde spullen rondom het bed kan volgens de feng shui-leer zorgen voor een groter saamhorigheidsgevoel. Zet dus aan beide kanten van het bed hetzelfde nachtkastje en plaats hier dezelfde lamp. Dit zorgt niet alleen voor meer balans in de slaapkamer, maar ook voor een betere relatie.

Stap 2: kies de juiste kleuren

Kunnen de muren in jouw slaapkamer wel een frisse kleur gebruiken? Kies dan een rustgevende kleur zoals lichtblauw, geel, groen, lichtroze, wit of lavendel. Deze kleuren helpen je beter te ontspannen. Je kunt ook een mooie foto of een mooi schilderij in je slaapkamer hangen. Zorg dat je dit beeld direct wanneer je uit bed stapt, ziet.

Stap 3: je bureau op de juiste plek

Staat er een bureau in jouw slaapkamer? Dan is dit eigenlijk geen goed teken. Kan het niet anders? Zorg dan dat je de deur kunt zien vanachter je bureau. Plaats hiernaast je bureau in noord-oostelijke richting; dit is volgens Feng Shui de ‘kennis en wetenschap’-richting.

Stap 4: mijd apparatuur in de slaapkamer

Computers, televisies, telefoons… ze horen niet thuis in de slaapkamer. Soms ontkom je hier echter niet aan. Zorg er dan voor dat de apparatuur ‘s nachts uit staat en bijvoorbeeld afgedekt is met een kleedje. Dit voorkomt ‘slechte straling’ die de nachtrust verstoord.

Stap 5: opruimen volgens Feng Shui

Reinheid en orde is extreem belangrijk binnen de feng shui-cultuur. Zorg er voor dus dat je (slaap)kamer altijd schoon en opgeruimd is. In een rommelige kamer word je nu eenmaal minder lekker wakker dan in een opgeruimde kamer.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF