fbpx

Brain Balance tips van Charlotte Labee om hooikoorts te verminderen

Wist je dat brandnetels de aanmaak van Histamine afremt, wat helpt tegen hooikoorts? Veel mensen hebben nu last van hooikoortsklachten, daarom acht tips van onze WENDY- en breinexpert Charlotte Labee om hooikoorts te verminderen.

Ik krijg zo vaak de vraag: kun je met Brain Balance en Brain Foods ook je hooikoorts laten verminderen? Of help! Ik heb een enorme uitbarsting, wat kan ik doen? Het is heel vervelend als je last hebt van hooikoorts, ineens bloeit er weer iets in de natuur waar je ontzettend last van hebt. Je reageert er intens op en dat kan je behoorlijk in de weg zitten… Niesen, tranende ogen, opgezette huid, kriebelneus, hoofdpijn tot enorme vermoeidheid en nog veel meer klachten kunnen daarbij opspelen. Zeker nu in tijden met Covid 19 geen pretje als je loopt te snotteren, mensen kijken je toch raar aan. Eigenlijk is hooikoorts een reactie van je immuunsysteem en daar kunnen we zelf een hele hoop aan doen!  Daarom besteed ik deze week aandacht aan wat je kunt doen met voeding bij hooikoorts en wat je beter niet kunt doen.

Tips tegen hooikoorts

Brandnetels

Ze bloeien nu volop de brandnetels. Heerlijk om een heilzame soep van te maken, smoothie of thee. En nog fijner om te weten dat brandnetel de aanmaak van Histamine afremt, juist dit zorgt voor de allergische reactie.

Blauwe bessen

Ik noem ze ook weleens brain berries, je brein is er dol op en vaak zeg ik; als je brein in balans is, is je hele zenuwstelsel in balans en daarmee ook je immuunsysteem, en krijgen ook allergische reacties minder kans. Veel blauwe bessen eten dus, door de bi flavonoïde bescherm je je slijmvliezen.

Probiotisch voedsel

Wanneer je darmen overbelast, gestrest of beschadigd zijn, liggen er allerlei klachten snel op de loer. Zoals dus ook hooikoorts. Zorg dus goed voor je darmen, denk aan probiotisch voedsel zoals zuurkool, tempeh, sojabonen, misosoep, kambucha of kefir. Je kunt ook een probiotica kuur doen en daarmee je darmen herstellen en ze een immuun boost geven. Wanneer je last hebt van hooikoorts is de kans groot dat je darmen het erg zwaar hebben, zorg goed voor ze.

Quercetine

In knoflook en uien vind je quercetine, goed voor onze gezondheid want het vermindert ontstekingen in onze luchtwegen en helpt om allergische reacties te verminderen. Lekker koken met deze producten!

MSM

Dit mineraal hoort thuis in het rijtje van belangrijke mineralen die we iedere dag voldoende nodig hebben. Dit mineraal vind je in verse groenten en fruit, maar verliezen we ook heel snel, aanvulling door een gezond voedingspatroon is dan ook dag in dag uit belangrijk. Om je een idee te geven in 1kg groenten vind je ongeveer 1-4mg MSM terug, wil je MSM inzetten bij hooikoorts dan hebben we minimaal 3mg per dag nodig, dat zijn wel heel veel kilo’s groenten. Daarom kun je dit mineraal, net als magnesium ook gemakkelijk suppleren.

Spirulina

Werd ook wel tijdenlang gezien als superfood en ik vind het dat nog steeds. Spirulina is een micoralg die je makkelijk kunt eten, het makkelijkst is het verwerken door je smoothie, door je glas water of er een soepje van te maken. Er zijn tal van heerlijke recepten. Deze alg werkt goed bij allergieën en dus ook bij hooikoorts. Of dit komt door de hoeveelheid vitamine (9 verschillende), van bijna alle B vitamines tot K, E, of door de 14 soorten mineralen die erin zitten? Je kunt het ook makkelijk suppleren.

Vitamine C

Een boost voor ons immuunsysteem is vitamine C. Ja ook dus in tijden van hooikoorts kun je je met een verhoogde dosis vele malen beter voelen. Denk daarbij aan 4000mg vitamine C, het voordeel van vitamine C is dat het de aanmaak van histamine afbreekt, juist dat is waar je hooikoorts van krijgt.

Mentale flexibiliteit

Niet alleen voeding en voedingsstoffen kunnen je ondersteunen bij de strijd tegen jouw hooikoorts aanvallen. Ook jouw mentale wendbaarheid en balans zijn van enorm groot belang. Hoe meer jij gestrest bent, hoe meer je immuunsysteem vatbaar is voor allergieën. Hoe meer je ontspant hoe beter het gaat, ontspannen is dus super belangrijk! Een heel klein beetje stress kan al voldoende zijn om jou de rest van de dag snotterend en niesend door te laten gaan. Mediteer deze periode wat vaker, zet je favoriete muziek op en ga lekker dansen. Hoe beter jij in je vel zit, hoe minder last je zult ervaren.

Wat kun je beter laten?

Er is ook voeding wat je echt beter kunt laten staan en alleen maar jouw allergie aanvallen triggert. Denk aan zuivelproducten, suikers, bewerkte voeding maar ook bespoten groenten en fruit kun je beter mijden. Deze producten zijn killing voor jouw immuunsysteem. Te weinig bewegen, te weinig slaap en stress spelen ook allemaal mee. Bekijk het dus vanuit verschillende punten waar je winst kunt behalen!

Over Charlotte

Charlotte is voormalig model, ondernemer en presentatrice van diverse programma’s op RTL4. Ze volgde een Orthomoleculaire opleiding, werd voedinsgexpert en verdiepte zich in de neuroscience, NCE en NLP. Charlotte geeft trainingen en lezingen en lanceerde de Golden Growth® academy. Ook is zij auteur van de bestseller Brain Balance. Met haar blogs hoopt zij zo veel mogelijk mensen te helpen met het bereiken van een gelukkiger mindset en gezondere levensstijl. Kijk voor meer informatie op deze website of volg haar op Instagram.

https://www.instagram.com/p/CAwpL1wjydm/

Lees ook:

5 tips voor meer mentale & fysieke weerstand van Charlotte Labee

Wendy-expert Charlotte Labee: ‘Hoe jouw angst de hersenen van jouw kind beinvloedt’

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF