fbpx

Ben jij wel het sterrenbeeld dat je denkt?

Door: lauri

Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi legt uit dat er een extra sterrenbeeld aan jouw astroligische wereld toegevoegd kan worden. Benieuwd welk sterrenbeeld dat voor jou is?

Als ware Waterman verzamel ik stiekem Watermannen om mij heen. Ik kan mij helemaal vinden in mijn mede (sterrenbeeld) soortgenoten, al ben ik ook dol op Leeuwen en Schorpioenen. Vooral omdat ze vaak net iets pittiger zijn dan ik en daar kan ik dan weer van leren. Het nieuws, dat er zomaar een extra sterrenbeeld kan worden toegevoegd deed mijn hele astrologische wereld flink schudden. Eens een Waterman, altijd een Waterman. Tenminste dat dacht ik tot een paar uur geleden.

Ja, echt: je sterrenbeeld kan veranderen en iets met een extra sterrenbeeld

Ben je net als ik een astrologie junkie en vormt het bekijken van je horoscoop de basis van jouw ochtendritueel? Vond je het al treurig toen Take That uit elkaar ging? Of dat Wendy niet meer in print verschijnt? Ga dan maar even zitten. Het kan namelijk zo zijn dat jouw sterrenbeeld helemaal niet jou sterrenbeeld is. Waaat? Ja, echt je leest het goed. NASA heeft geconcludeerd dat het universum er heel anders uit ziet dan 3000 jaar geleden. De grootste verandering zit hem in de as van de aarde; deze wijst in een andere richting, waardoor onze sterrenbeelden er een maand naast zouden zitten. Ook hebben de Babyloniërs altijd aangenomen dat de zon door 12 sterrenbeelden reist, maar dit dienen er dertien te zijn. Volgens NASA zou er dan ook een heel nieuw sterrenbeeld moeten worden toegevoegd; namelijk Ophiuchus of Slangendrager. Wat betekent dit voor mij horen we je denken? Uhm, gelukkig iets minder dan je denkt.

Dacht je een bepaald sterrenbeeld te zijn? Je kunt het zomaar mis hebben

Non-detachement ik ben er een loser in en hecht me dan ook met mijn hele ziel en zaligheid aan mijn sterrenbeeld. Gelukkig heeft NASA deze opgemerkte veranderingen (nog) niet doorgevoerd. Ze zeggen hierover: ‘Here at NASA, we study astronomy, not astrology. We didn’t change any zodiac signs, we just did the math.’ Hopelijk blijven ze bij dit standpunt, want ik zou het niet kunnen verdragen als mijn sterrenbeeld zomaar zou veranderen.

Van Waterman naar Steenbok door het extra sterrenbeeld en jij?

Zoek in de onderstaande tabel je geboortedatum op en bekijk welk sterrenbeeld je eigenlijk zou hebben als NASA het extra sterrenbeeld zou toevoegen. Kun jij je hierin vinden?

Steenbok
20 januari – 16 februari

Waterman
16 februari – 11 maart

Vissen
11 maart – 18 april

Ram
18 april – 13 mei

Stier
13 mei – 21 juni

Tweelingen
21 juni – 20 juli

Kreeft
20 juli – 10 augustus

Leeuw
10 augustus – 16 september

Maagd
16 september – 30 oktober

Weegschaal
30 oktober – 23 november

Schorpioen
23 november – 29 november

Ophiuchus (Slangendrager)
29 november – 17 december

Boogschutter
17 december – 20 januari

online magazine nyepi

Lauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze twee jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lauri mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

(Visited 454 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief