fbpx

Ben jij relaxt? Dan heb jij een goed geheugen!

Continu bezig zijn met van alles en nog wat, je gedachten die op hol slaan en al die to-do lijstjes in je hoofd; Soms is het lastig om relaxt te zijn. Toch zouden we dat wat vaker moeten zijn, want uit onderzoek blijkt namelijk dat je zo een beter geheugen krijgt. En dat willen we toch allemaal?

Onderzoek van de Icahn School of Medicine in New York toont aan dat relaxte mensen een grotere kans hebben op een beter geheugen, dan mensen met neurotische trekjes. Ontspannen mensen maken snellere verbindingen in hun hersenen waardoor ze zich beter dingen kunnen herinneren. Ben je dus wat zenuwachtiger en drukker type, dan zou je eens moeten proberen om wat meer te ontspannen.

Hoe werken die verbindingen precies?

Herinneringen ontstaan zodra twee hersencellen vaker met elkaar communiceren. De verbinding tussen de twee cellen, ook wel neuronen genoemd, wordt zo sterker. Je kunt je wel voorstellen dat als jij met van alles bezig bent in je hoofd, het lastiger wordt voor je hersenen om die verbindingen te maken.

Make memories

Het is dus een goede doelstelling om je wat minder druk te maken over de minder belangrijke dingen en wat vaker te ontspannen. Dan weet je zeker dat er genoeg ruimte in je hoofd over blijft om mooie herinneringen te maken. Lees hier meer over een methode die jou kan helpen in 30 seconde te ontspannen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF