fbpx

Ben jij een theeleut? Goed bezig!

Drink jij het liefst de hele dag door thee? Dan ben je goed bezig! Thee is namelijk erg gezond. Er zijn verschillende soorten thee die bevordelijk zijn voor jouw fitheid. Benieuwd naar welke soort je het beste kunt drinken? Lees dan snel verder. 

Dat groene thee zo gezond voor je is en kan helpen bij het afvallen, was al eerder te lezen op Wendy Online. Wat je wellicht nog niet weet, is dat groene thee het stofje catechine bevat dat een kankerbestrijdend effect heeft. Ook verkleint het geregeld drinken van deze soort thee de kans op beroertes, bloedstolsels en het verouderingsproces in je lichaam. En als energie te kort komt, heb je niet perse een kop koffie nodig. Ook in groene thee zit cafeïne, maar dan een minder grote dosis.

Goed voor de stoelgang

Kun je slecht naar het toilet? Drink dan iedere dag een kop rooibos thee. Deze theesoort bevat namelijk het stofje looizuur, wat een goed effect heeft op de stoelgang.  Daarnaast werkt rooibos verzachtend tegen allergische reacties en maagklachten.

Zwarte thee

De meest gedronken thee ter wereld is de zwarte thee. Deze thee is sterk van smaak en bevat net iets meer cafeïne dan een blikje cola. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het effect van zwarte thee op het lichaam. Hieruit bleek dat zwarte thee tandbederf tegen gaat, goed is voor de botten en de kans op eierstokkanker verkleint. Ook werkt zwarte thee prima tegen stress.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF