fbpx

Ben jij al bekend met trailrunnen?

In onze nieuwe rubriek ‘naar buiten’ vertellen we over verschillende activiteiten die we in de buitenlucht kunnen doen. Deze week een artikel over trailrunnen. Want wat is dat eigenlijk? Hardlopen door de natuur over smalle paadjes en hindernissen. Tijd speelt bij trailrunnen een hele andere rol. Het is relaxter en minder stressvol. Wel een echte uitdaging! Durf jij de verschillende trails aan? 

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’. Door de natuur, over smalle paadjes (Trails). Je komt hindernissen tegen zoals heuvels, beekjes en rotsen. Het voordeel van trailrunnen is dat je minder op snelheid, maar meer op gevoel loopt. Dit maakt het lopen interessant en leuk. Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk!

Andere voordelen van trailrunnen is dat je jouw uithoudingsvermogen op de proef stelt. De paden verschillen van mos tot aan zand. Dit zorgt ervoor dat je bijna elke stap anders moet zetten en dat je je spier- en skeletstelsel op verschillende manieren uitdaagt. Een ander positief feitje is dat je door altijd een oogje in het zeil te moeten houden, het rennen je concentratievermogen verbetert.

Heb je een setje hardloopschoenen in de kast staan, overweeg dan om trailschoenen aan te schaffen. Trailschoenen bieden meer stabiliteit en beschermen je enkels, benen en knieën. Ook geven ze meer grip op verschillende ondergronden waarmee je mee te maken krijgt.

TrailrunnenNL

TrailrunnenNL organiseert trails in Nederland. Zij doen alles zelf: routes maken, afstemmen met de boswachter, het opzetten van het evenement of de samenwerking met lokale horeca. De rode draad van dit bedrijf is verbinden en mensen in hun kracht zetten. Cor van Disseldorp en Geraldine Beckers vormen dit team. Bij TrailrunnenNL vind je regulers, start2ultra, special en adventurs trails.  Een ding staat centraal: alles gaat gepaard met ontspanning en plezier.

Regulars

De regular trails zijn voor mensen met en zonder ervaring. Om de week wordt er een trail georganiseerd. Elke keer is het weer een verassing hoe deze trail eruit komt te zien en wat je te wachten staat. Erg fijn is dat er geen tijdregistratie, geen competitie, geen gedrang in een startvak, geen wachtrijen bij het ophalen van je startnummer zijn. Vooral erg veel plezier.

Start2ultra

Dit is een programma van zes maanden waarbij je begeleid wordt naar je eerste Ultra, een trail van 52 kilometer door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Je gaat van start met een groep die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. En je wordt begeleid door middel van trainingsschema’s, online hulp, kennis en tips.

Specials

De specials zijn de ultra-afstand-trails, deze kunnen oplopen van 50 kilometer tot aan 200 kilometer. Alle specials zijn verassend en soms wel een beetje gek. Voor de echte waaghals!

Adverntures

Adventure trails zijn voor de echte avonturiers. Het is een gekke mini-expeditie onder begeleiding van Jan Fokke Oosterhof. Hij is een van de grootste avonturiers van Nederland. Vier keer per jaar kun je mee op avontuur. Durf jij het aan?

Doe jij mee?

In Noord-Limburg organiseert trailrunnenNL op 30 april een Moerastrail door het schuitwater. Dit gebied is een uniek moerasgebied, met vele langgerekte bruggetjes. Het Schuitwater is uniek door de variatie van zeer natte tot kurkdroge gebieden.

Wil jij aan dit avontuur meedoen? Je kan hier tickets bestellen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF