fbpx

Begin je dag met power posing voor meer geluk

Hoe word je gelukkig wakkerHet geluid van de wekker. Wie houdt daar wél van? Volgens de Amerikaanse psychologe Amy Cuddy is er een manier om gelukkig wakker te worden.

Begin je dag goed

Wist je dat je vanaf het moment dat je wakker wordt je al helemaal gelukkig kunt voelen? Maar hoe doe je dat? Psychologe Amy, die lichaamstaal onderzoekt, adviseert om jezelf zo ver mogelijk uit te rekken. Dit doe je terwijl je  nog in bed ligt.

Door jezelf uit te rekken, geef je jezelf een boost: je voelt je zelfverzekerd en je krijgt enigszins een gevoel van macht. Deze theorie heet power posing. Mensen die ingedoken lopen en zitten worden toch vaker gezien als onzeker. Doordat je de dag al begint met je groot te maken, krijg je volgens Amy een super blij gevoel.

Hoe word je gelukkig wakker

Foetushouding wijst op stress

Veilig slapen in de foetushouding, heerlijk toch? Volgens Amy wijst deze houding erop dat je last hebt van stress en kun je je onzeker voelen. Als je deze positie het grootste deel van de nacht aanhoudt, is het niet zo raar dat je niet lekker wakker wordt.

Wil je leren om minder gestrest door het leven te gaan? Meld je aan voor onze online workshop Minder stress.

Lees ook: Beter slapen? Deze 7 rituelen helpen je

Amy Cuddy

Amy Cuddy is een echte powervrouw die tijdens haar studie een auto-ongeluk kreeg en daardoor hersenschade opliep. Artsen vertelden haar dat ze haar studie niet meer af zou kunnen maken. Toch ging ze terug de schoolbanken in en heeft ze de artsen het tegendeel bewezen. Ze onderzoekt lichaamstaal en is bekend geworden met haar TED talk in 2012.

Tekst: Amycuddy, curiousmindmagazine
Beeld: Shutterstock

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF