fbpx

Barbara Sloesen en Jim Bakkum over Zwaar Verliefd 2

Het heeft even geduurd, maar Zwaar Verliefd 2 is nu in de bioscoop te zien. De film verscheen begin december, net voor de bioscopen dicht gingen. De luchtige feelgoodfilm gaat over Isa (Barbara Sloesen) en Ruben (Jim Bakkum) die gaan samenwonen. Wij spraken met Barbara en Jim over Zwaar Verliefd 2.

De spanning en romantiek maken plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur en realiteit. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen.

Was er altijd al bekend dat er een tweede deel kwam?

Barbara: ‘De films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Chantal van Gastel. Het zijn drie boeken. Iedereen hoopte het wel.’

Jim: ‘Het is heel geleidelijk gegaan. Als we meer dan 150.000 bezoekers kregen bij de eerste film, was de kans groot dat er een tweede deel zou komen. Het is wel toevallig. Vorig jaar maakte ik niet alleen van deze film een deel twee, maar ook van Huisvrouwen bestaan niet en Onze Jongens. Dat komt niet zo vaak voor.’

Barbara: ‘Ik vind het superleuk dat er een tweede deel is gekomen. Het is leuk om het verhaal verder te vertellen. Er is nog een derde boek. Wie weet dat er een derde deel komt. Het lijkt mij geweldig.’

Lijk je veel op je personage?

Barbara: ‘Het onhandige wat Isa heeft, herken ik wel. Zij is ook heel erg carrièregericht en een doorzetter. Dat is vergelijkbaar, maar ik ben niet zo ontzettend preuts en onzeker zoals zij is. Soms denk ik: “Mens zeg gewoon wat je denkt, dan is het allemaal opgelost.” Ik ben zelf veel directer wat dat betreft. Dat maakt het leuk om te spelen, omdat het juist niet is zoals ik het zelf zou doen.’

Jim: ‘Ruben blijft het personage dat het dichtst bij mij ligt van alle personages die ik speel. Hij is heel nuchter. Van hem hoeft Isa niet zo moeilijk te doen. Hij vindt haar mooi om wie ze is. Ik kan mij heel goed vinden in zijn denkwijze. We verschillen wel in een paar dingen. Zo heb ik echt twee linkerhanden en ben ik niet zo’n hondenvriend zoals hij.’

Hoe is jullie band nu?

Barbara: ‘Dit is de vierde film waar we samen in spelen. De derde keer als stel. We zijn ondertussen filmliefdes geworden. Wij vinden het altijd heel erg leuk. Jim is een hele oprechte jongen en hij werkt ontzettend hard. Het is een heel prettig iemand om op de set te hebben. Laatst ben ik zelfs voor Jim en de kinderen gaan koken. Er ontstaat ook een vriendschap. Je brengt zoveel tijd met elkaar door. Alles maak je met elkaar mee, dat schept ook een band. Dat zie je ook op beeld.’

Jim: ‘Het voelt heel vertrouwt met Barbara. We zijn elke keer bang dat het de laatste film is waar we samen in spelen. Uiteindelijk komt er een keer een einde aan onze liefdessamenwerking in films. We hebben elkaar leren kennen op de wrappingparty van Rokjesdag, een film waar we beiden in speelden, maar geen scene samen hadden. Toen kwamen we elkaar tegen bij de audities van Onze Jongens. Het klikte gewoon enorm. Ze is een heel lief persoon en is niet bang om haar kwetsbare kant te tonen. Ook al speelt ze hoofdrol na hoofdrol, ze blijft ook gewoon haar nuchtere zelf.’

Wat is je favoriete scène uit de film?

Jim: ‘De film is net zo mierzoet als het eerste deel. Ik vind hem nog beter dan deel 1, omdat ze naar Arizona zijn geweest voor opnames. Voor mij persoonlijk was er wat meer drama, dat vond ik ook leuk om te spelen. De scene die ik het leukst vond om te draaien is denk ik de meest donkere scene. Ik kon daar heel kwetsbaar spelen.’

Barbara: ‘Het hele gedeelte in Arizona was waanzinnig. Het was voor de personages alsof ze in een film terecht kwamen, maar voor ons ook. Dat was zo tof met al die paarden, het uitzicht en we moesten line dancen. Eén van de laatste scènes, als ik weer terug bij Ruben ben, is ook één van mijn lievelingsscènes. Daar gaat het echt over de kern en de menselijke relatie.’

Wat is de boodschap van de film?

Jim: ‘Deel één was echt boy meets girl. Nu gaat het over samenwonen. Wat komt daarbij kijken? Ik denk dat het heel herkenbaar is voor veel stellen.’

Barbara: ‘Ik vind het ook heel tof aan de film dat we uit willen brengen dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft jezelf niet beter voor te doen dan je bent, je bent al goed genoeg. Isa gaat wel heel ver, dat ze zich opmaakt voordat Ruben wakker wordt. Dat doe ik echt niet hoor. Ze is bang dat hij anders afhaakt. Dat is natuurlijk niet zo. We worden verliefd op de persoon, zonder of met make-up. Durf in je eigen kracht te staan.’

Hoe was het om tijdens corona een film op te nemen?

Jim: ‘We zaten al in de opnames begin vorig jaar. Vooral de laatste dagen waren gek, omdat we niet wisten wat er ging gebeuren.’

Barbara: ‘Het was spannend. We hadden toen de helft van de film al opgenomen. Een half jaar later – eind augustus – zijn we weer verdergegaan.

Jim: ‘Door andere filmopnames was ik al een expert in het filmen in corona style. Het maakt het niet minder leuk. Natuurlijk is het af en toe frustrerend, maar ik was allang blij dat ik weer kon draaien.’

Barbara: ‘Op veel sets is het goed geregeld. Mensen vergeten weleens dat er 40 mensen om je heen staan, terwijl jij voor de camera een heel verhaal staat te vertellen. Nu door al die regels, wordt het clubje om de camera heen steeds kleiner. Dat is ook wel prettig, je voelt meer focus. Ik mis ook wel het spontane, dat je eens wat uitprobeert. Toch zijn er wel een paar spontane dingen gebeurt op de set. Op een gegeven moment eet ik een Bossche bol in de film. Jim duwt hem recht in mijn gezicht. Dat was eigenlijk een grap van hem om mij te narren, maar dat zit nu wel in de film.’

Lees meer kijk-, lees en luistertips:

Laura zat 40 dagen opgesloten in een psychiatrische inrichting: ‘Ik heb nu nog altijd hulp nodig om dat trauma te verwerken’

Sophie werd op haar vijfde verlaten door haar moeder: ‘Ze zou een weekje wegblijven, maar kwam nooit meer terug’

Kyra vluchtte weg met haar kind: ‘Jarenlang was ik bang voor een wraakactie van mijn Iraanse schoonfamilie’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF