fbpx

5x apps om duurzamer te leven

Duurzaamheid is een hot topic en niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zo zijn er inmiddels overal duurzame varianten van producten en diensten beschikbaar. Maar ondanks het brede aanbod kan het toch lastig zijn om duurzamer te leven. Share Now heeft daarom 5 apps voor je op een rijtje gezet die jouw ecologische voetafdruk wat verkleinen.

1. Bewuster eten met de Magic Box

Wist je dat een gemiddelde Nederlander jaarlijks 41 kilo weggooit? Too Good To Go helpt een handje om bewuster te zijn van eten én om voedselverspilling tegen te gaan. Met behulp van de app kun je namelijk winkels en restaurants opzoeken die hun overgebleven eten aanbieden in een zogeheten ‘Magic Box’. Zo scoor je de lekkerste ontbijtjes, lunches én avondeten scoren voor een mooi prijsje!

https://www.instagram.com/p/BwzgqorlAfu/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Goed voor huid en milieu: 100 procent natuurlijke verzorging

Het gebruiken van natuurlijke producten is helemaal happening. Niet alleen is het goed voor je lichaam, maar ook voor het milieu. Daarom biedt online webshop De Groene Drogist een breed assortiment van 100 procent natuurlijke producten aan – van cosmetica tot aan haarproducten. Met hun handige app kun je overal non-stop winkelen. Happy shopping!

https://www.instagram.com/p/BrQcXMXg2G-/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Duurzaam rijden met een deelauto

Heb je weleens overwogen om een deelauto te proberen? Het is makkelijker en goedkoper dan je denkt. Als je een elektrische deelauto pakt is dat nóg beter voor het milieu. Zo kun je in onze hoofdstad gebruik maken van de elektrische car2go’s van SHARE NOW. De deelauto’s reserveer en huur je heel makkelijk via de app. Daarnaast kun je er mee tussen Amsterdam en Schiphol rijden: handig voor de vakantiegangers! En je kunt zelfs op citytrip in Madrid, Rome of Parijs gebruik maken van de duurzame auto’s. In de app vind je een handig overzicht van alle steden!

https://www.instagram.com/p/BzGIx–JwDR/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

4. Sustainable shoppen

Waar vind je nou echt duurzame kleding of woonaccessoires? Er zijn allerlei winkels die duurzame producten aanbieden, waar je waarschijnlijk niet van op de hoogte bent. Een app zoals Eerlijk Winkelen komt dan goed van pas. Deze app heeft namelijk een handige zoekfunctie waarmee je per stad een overzicht krijgt van winkels, supermarkten en restaurants die duurzame producten aanbieden.

5. Bewustkoken

Voor wie meer wilt weten over het besparen van water en voedsel is de Veggie App dé app die niet op jouw smartphone mag ontbreken. Met deze handige tool kun je jouw eetpatroon bijhouden en zo inzien hoeveel je zou kunnen besparen. En mocht je geen inspiratie hebben om te koken, dan is de Veggie App er ook om je te inspireren. Zo zijn er tientallen duurzame recepten beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

Alle apps zijn te downloaden in de App Store en de Google Play Store.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF