fbpx

Alles over suppen

Suppen is de afkorting van Stand-up paddleboarding. Het idee is dat je staand op een sup-board jezelf door middel van een peddel voortuit peddelt. Deze sport is ontstaan in Hawaii. De leraren die surfles gaven aan de leerlingen stonden op hun surfboard met een peddel om dichtbij de leerlingen te kunnen blijven, instructies te geven en overzicht te houden. Maar wat maakt het suppen nou zo leuk? Hieronder vind je alle weetjes over suppen. 

Een echte workout

Suppen creëert een ontspannende rust. Door het rustgevende geluid van het water die tegen de peddel en het bord aan komt, kom je helemaal tot rust. Echter is het wel een actieve sport. Je gebruikt namelijk je hele lichaam bij het suppen. Als je een heel stuk hebt gesupt dan verneem je dat zeker de volgende dag.

Gaafste sup-plekken

In Nederland zijn er genoeg beekjes, rivieren, kanalen en ander soort wateren. Net als kanoën mag je ook overal suppen in Nederland. Wil je beginnen met suppen dan is dit niet lastig om mee te beginnen. Water is niet ver weg. Iedereen heeft zijn eigen omgeving fantastische plekken om te genieten van water. Wil je nou echt een mooie route volgen? Dan is dit boek misschien een goede optie voor jou! In dit boek vindt je de mooiste kanoroutes. Deze routes zijn ook fantastisch om te volgen met een sup-board.

Welke sup-kleding draag ik?

Het is handig om kleding te dragen wat nat mag worden. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat je in het water valt. Het is voor jezelf het fijnste om sportkleding te dragen. Ook kun je ervoor kiezen om waterschoenen te dragen, maar meestal sta je met blote voeten op het bord.

Gezondheidsvoordelen

Wat betreft je gezondheid zijn er verschillende redenen om te gaan suppen. Ten eerste is het vooral erg rustgevend. Het is echt even een moment om je hoofd leeg te maken. Dit kan dus een fijne manier zijn om stres te herinneren. Ook train je jouw evenwicht en het verbetert je algehele balans, concentratie en stabiliteit. Daarnaast heeft suppen een lage impact. Dit zorgt ervoor dat blessures uitblijven.

Leren suppen?

Als je wil de techniek van suppen snel onder de knie wil krijgen dan kan je het beste naar een gecertificeerde school gaan. Buiten een school om kun je ook meedoen aan workshops, suptochten en zelfs als je een sup huurt krijg je basisinstructies. Als je de juiste basisvaardigheden leert voorkom je blessures. Daarnaast kost het je minder energie om vooruit te peddelen. Zo kan je nog meer genieten van het suppen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF