fbpx

Afval opruimen en hardlopen? Plogging it is

Fit bezig zijn en je steentje bijdragen aan het milieu? Het is een nieuwe trend in Zweden. Terwijl je traint voor nog meer kilometers raap je onderweg afval op. Hoe slim is dat? 

Oorsprong

‘Plogging’, heel Nederlands klinkt het niet nee. Het woord is een combinatie van twee woorden namelijk, plocka up (wat pakken betekent in het Zweeds) en joggen. In Zweden zie je hardlopers ook echt hardlopen en afval opruimen. Rennen met je eigen vuilniszak waait ook langzaam over naar Nederland. Zo werd er afgelopen zondag in Vlissingen enthousiast ‘geplogd’. Je vangt in feite twee vliegen in één klap. Je bent sportief bezig wat je gezondheid alleen maar bevordert en daarnaast help je het milieu een handje. Een heel tof initiatief vinden wij!

Deze nieuwe trend kan gezien worden als een intervaltraining. Een training die gericht is op het verhogen van de hardloopsnelheid. Een hoge intensiteit met een lage intensiteit afwisselen creëert snelheid op den duur. Dit kan op veel verschillende manieren. Loop bijvoorbeeld 15 kilometer per uur voor een minuut om vervolgens twee minuten rustig te wandelen. Tijdens het ploggen is het maar de vraag wanneer er afval op de route ligt. Tijdens de run ben je continu aan het bukken, een zware en intensieve intervaltraining.

Tag

Steeds meer mensen delen dit goede idee met een foto en daarbijbehorende #plogging. Deel jij jouw foto ook binnenkort?

https://www.instagram.com/p/Bg5pSTrFmyR/

https://www.instagram.com/p/Bg4cbzWnOrp/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF