fbpx

8 dingen die je kunt doen als het dertig graden is

Wij houden best van warm en zonnig weer, maar het kan ook té worden. Daarom delen wij acht tips om het hoofd koel te houden. 

Tip 1: zorg dat je water bij de hand hebt

Met deze temperaturen van boven de dertig graden verlies je natuurlijk veel vocht. Daarom is het erg belangrijk dat je minimaal 2 liter per dag drinkt. Waarom? Als je het verloren vocht niet aanvult met water, droog je binnen no time uit. Waaraan kun je de eerste tekenen van uitdroging herkennen? Donkere urine, constipatie, droge lippen en mond en een droge huid zijn de allereerste signalen. Wacht je nog langer, dan kun je last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid. Zorg er dus voor dat je genoeg drinkt want een goede vochthuishouding is essentieel om je lichaamsprocessen goed te laten verlopen!

Extra tip: doe wat muntblaadjes in je water. Munt werkt verfrissend en verkwikkend en het is nog lekker ook!

Tip 2: leg je hoofd op een bevroren kussen

Waar we bijna allemaal last van hebben tijdens hele warme dagen is dat je slecht slaapt. Stop je kussen in een plastic zak en doe hem een tijdje in de vriezer. Wanneer het bedtijd is haal je hem eruit en dan zal je ‘s nachts gegarandeerd koel blijven!

Extra tip: je maakt het jezelf nog fijner door alleen onder een hoeslaken te slapen. Dit in combinatie met een bevroren kussen.. In drie woorden: ‘keep it cool’.

Tip 3: eet kleinere porties verdeeld over de dag

Kleinere porties eten verdeeld over de hele dag is over het algemeen al veel beter voor je lichaam. Een groot bord eten is een aardige klus om te verbranden en als het dan ook nog zo heet is, dan breekt het zweet je al helemaal uit. Kies daarom voor kleinere porties en laat het eten iets afkoelen of maak een heerlijke frisse salade.

Extra tip: probeer zo min mogelijk sterke kruiden te gebruiken, maar kies voor frissere kruiden als: basilicum, bieslook, dille, peterselie of citroenmelisse.

Tip 4: een koud voetenbad!

Voeten zijn kleine warmteregelaars. Denk maar eens aan de koude winterdagen. Dan dragen we graag warme sokken om warmte vast te houden. Dit werkt precies het tegenovergestelde met hete zomerdagen van dertig graden. Als je het erg warm hebt, stop je voeten in een emmer met koud water en dan zal je snel afkoelen.

Extra tip: om sneller af te koelen is het handig om een koude handdoek in je nek te leggen. Je hoofd, nek en polsen zorgen ervoor dat de hitte afgevoerd wordt.

Tip 5: wees zuinig met cosmetica

Verschillende body oils en make-up producten isoleren als het ware je huid. Met heet weer wil je de hitte natuurlijk uit je lichaam drijven en geen hitte vasthouden. Sommige cosmeticaproducten kunnen zelfs een allergische reactie veroorzaken, dus wees voorzichtig met wat je op je lichaam smeert.

Extra tip: gebruik producten met natuurlijke ingrediënten om vochtverlies tegen te gaan.

Tip 6: blijf rustig en ontspan

Span je niet te veel in en neem voldoende rust. Als je dit wel doet, verhoog je je hartslag, raak je gestrest en krijg je het alleen maar warmer! Jaag je lichaamstemperatuur dus niet nog meer op.

Extra tip: om rustig te blijven hoef je natuurlijk niet per se thuis te blijven, want ontspannen kun je ook in een heerlijk strandbedje. Zorg er wel voor dat je de schaduw opzoekt of een parasol bij de hand hebt.

Tip 7: houd je huis koel

Wat is er nou fijner dan thuiskomen in een koel huis? Om de zon buitenshuis te houden kun je het beste de ramen en gordijnen dichthouden. Zet ook de computers en tv’s uit, maar zet ze ook echt uit! Dus niet op standby. Bespaart ook onnodige warmte in je huis.

Extra tip: ‘s ochtends vroeg is de zon nog onder en is het buiten lekker koel. Een perfect moment van de dag om alle ramen in huis open te zetten en het lekker te laten doortochten!

Tip 8: handige weetjes tijdens werktijd!

Als je de mogelijkheid hebt, begin dan zo vroeg mogelijk op hete werkdagen. In de ochtend is het nog lekker koel en daardoor kun je je ook beter concentreren. Houd de gordijnen dicht als je thuiswerkt, zodat er zo min mogelijk zon in je huis komt. Gun het jezelf om af en toe even pauze te nemen, zo mogelijk in de tuin onder een grote boom. Een ventilator is ook een goed idee als het warmer is dan dertig graden.

Extra tip: wie op dit moment thuiswerkt heeft als voordeel dat kleding er niet toe doet. Profiteer daarvan. Je kunt rustig in korte broek en een hemdje achter de computer.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF