fbpx

Aaah, nog niet bikiniproof! Mark Tuitert geeft 5 last minute tips

De vakantie staat voor de deur. Zeer binnenkort vertrek je naar je vakantiebestemming, maar je lijf heeft die boodschap niet nog niet helemaal begrepen… Wat nu, wat nu?! Je bikini past wel maar het zou net ietsje beter kunnen! Wat kun je doen je om nog net even die laatste puntjes op de i te krijgen? Om je lichaam bikiniproof te krijgen? Mark Tuitert to the rescue.

Om snel resultaat te boeken moet je op alle fronten ‘de aanval inzetten’. Alleen extra trainen heeft wel effect maar je krijgt uiteraard (veel) meer resultaat als je even streng controleert wat je eet en drinkt, want daar ligt meestal het grootste probleem. Don’t worry: je hoeft niet te stoppen met eten en te trainen tot je erbij neervalt. Pak het slim aan.

Hier een paar last minute tips voor dat bikiniproof lijf:

1. Elke dag 30 minuten

Train elke dag een half uur. Pak je agenda en blok gewoon elke dag een halfuurtje, want wat is nou een halfuurtje? Voordat je naar je werk gaat, als je terugkomt van kantoor, voor mijn part tijdens je lunch als je die mogelijkheid hebt…

2. Combineer kracht- en duurtraining

Combineer cardio met kracht. Begin met 10 of 15 minuten opwarmen, na een flinke warm up ga je over op krachttraining. Touwtje springen, jumping jacks fietsen, rennen of roeien om je lijf een lekkere kickstart te geven en daarna ga je over op de push ups, squads, crunches, en planks.

Lees ook van Mark: 7x hoe overleef ik restaurants op vakantie, zonder kilo’s aan te komen? Mark Tuitert tipt…

3. Motiveer en beloon jezelf

Hang je bikini in het zicht terwijl je traint, zodat je elke keer ziet waarom het ook alweer doet! Of beloof jezelf een mooi kledingstuk, een inspirerend boek of waar je maar happy van wordt als je je doelen haalt.

4. Let niet op de weegschaal!

Laat je niet leiden door de weegschaal. Je lichaam is onderhevig aan veranderingen als je aan het trainen bent. Kijk naar je lijf, niet naar de kilo’s. Als je ‘strakker’ aan het worden bent, ben je niet perse aan het afvallen. Je gaat naar een gezondere versie van jezelf.

5. Wat wel en niet eten?

  1. Eet meer groenten dan fruit.
  2. Water en (kruiden) thee ipv fruitsapjes, frisdrank of alcohol.
  3. 1 keer per dag koolhydraten dus: niet bij het ontbijt brood, bij de lunch brood en bij het avondeten nog eens pasta.
  4. Eet vijf keer op een dag. Drie ‘grote’ maaltijden en twee gezonde snacks tussendoor.

Ook interessant: Wat je absoluut niet moet eten na het sporten

Sportbuddy

Als je deze tips een paar dagen aanhoudt zul je zeker resultaat boeken! Vind je het moeilijk om dit alleen te doen? Probeer een sportbuddy te vinden die in hetzelfde schuitje zit.

Heel veel succes, op naar dat bikiniproof lijf en een fijne vakantie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF