fbpx

9x dingen die je moet weten over optimisten

Begrijp jij niet hoe optimisten denken en waarom ze altijd zo goed gehumeurd zijn? Lees deze tien punten dan even door! Misschien zijn optimisten daarna iets makkelijker te begrijpen en wellicht kun je zelfs wat van ze leren…

1. Ze zijn realistisch

Optimisten zijn niet naïef als het om nare gebeurtenissen gaat. Ze kijken er alleen anders tegenaan. Volgens Melissa Blakeman, medical director van de Johns Hopkins Universiteit, kijken optimisten met een positieve blik naar nare gebeurtenissen. Vaak herkennen ze de situatie en realiseren ze zich dat het weer over gaat.

2. Ze hebben hoge verwachtingen

De positieve denkers maken gebruik van strategisch optimisme. Ze hopen altijd op het beste en bereiden zich niet voor op het slechtste. Deze manier van denken gebruiken ze bijvoorbeeld bij grote presentaties of gebeurtenissen waar veel druk op ligt.

3. Ze dagdromen

Fantaseer jij over leuke dingen? Optimisten zijn daar heel erg goed in en dat is positief! Dagdromen is namelijk goed voor je hersenen en kan voor een flinke boost creativiteit zorgen.

4. Ze zijn vaak te laat

Optimisten komen vaak te laat op afspraken. Hoe dat komt? Ze denken vaak dat ze minder tijd nodig hebben om op de plek van bestemming aan te komen. Vaak doen ze daarom nog allemaal dingen vlak voordat ze, te laat, vertrekken.

5. Ze kunnen niet goed met pessimisten omgaan

Pessimisten gaan vaak van het slechtste uit en houden daar ook aan vast. Optimisten kunnen hier gek van worden, want zij doen juist het tegenovergestelde.

6. Ze hebben zelfkennis

Onrealistisch denken is soms heel erg leuk, maar het pakt natuurlijk niet altijd goed uit. Gelukkig weten optimisten dat de gestelde doelen niet altijd realistisch zijn, maar ze proberen het toch. Het zou namelijk zomaar kunnen lukken!

7. Ze geven mensen een tweede kans

Optimisten zien het beste in alles en dus ook in mensen. Ze geloven dat mensen kunnen veranderen en zijn daardoor geneigd mensen eerder een tweede kans te geven.

8. Ze nemen risico’s

Optimisten nemen meer risico, omdat ze altijd hopen op de beste uitkomst. Toch is dit niet altijd verstandig! Onderzoek van Duke University in Durham wijst namelijk uit dat extreme optimisten risicovolle investeringen maken en daardoor minder geld hebben.

9. Ze zien falen niet als iets slechts

Positieve denkers zijn veerkrachtiger doordat ze mislukkingen zien als nieuwe kansen. Hierdoor zijn ze vindingrijk en blijven ze naar mogelijkheden zoeken.

Bron: The Huffingtonpost

Lees hier hoe je een optimist wordt!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF