fbpx

8x geef je huid een boost met dit voedsel

Eerder schreven we al dat kokoswater wonderen kan verrichten voor je huid. Maar kokoswater is niet het enige product dat kan zorgen voor een fijne boost. Wij zetten acht alledaagse (en lekkere) producten op een rij die bijdragen aan een hartstikke gave huid.

Selderij

Alle soorten selderij zijn heel goed voor je. Bleekselderij doet het niet alleen goed in een Bloody Mary, maar ook los uit het vuistje met een lekkere dip. In selderij zit vitamine K die hoge bloeddruk te lijf gaat. Daarnaast verlaagt het de mate van stress in je lichaam en zo heb je minder kans op migraine en dat komt je huid uiteraard ten goede.

Donkere chocolade

Goed nieuws voor de chocolade-aanbidders onder ons: donkere chocolade is hartstikke goed voor de huid, omdat er antioxidanten en flavanol in zit en dat geeft onze huid een mooie glans. Het hoofdingrediënt cacao heeft een positieve invloed op onze bloedsomloop. En zeker in deze tijd is het goed om te weten dat donkere chocolade je huid helpt herstellen na verbranding in de zon.

Wortels

Worteltjes zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je huid. Deze groente barst van de vitamine A. Wortels helpen onder andere de strijd tegen puistjes aan te gaan en zorgen ze ervoor dat je poriën niet verstopt raken.

Zalm

Vette vis helpt niet alleen tegen stress en depressie, maar zorgt ook voor een mooie huid. De vitamine D is daarna goed voor onder andere je botten, hersens en je hart. Laat je niet afschrikken door het vet in ‘vette vis’, want omegavetten zijn juist goed voor je. En het is een fijne afwisseling van altijd vlees op je bord.

Spinazie

Popeye is niet de enige die fan is van spinazie, want deze groene bladeren zijn de bom. Een bom vol vitamines zoals vitamine A, C en E. Daarnaast bevat het onder andere magnesium, vezels, ijzer en proteïne. Hartstikke goed voor je huid én bijzonder lekker met een uitje en wat kruiden erdoor.

Zaden

Als je niets hebt meegekregen van de superfood-trend moet je snel onder die steen vandaan komen. Verschillende zaden zijn enorm goed voor je huid. Zo zorgen zonnebloem- en pompoenpitten voor een zachtere en egale huid en vermindering van rimpels. Chia-, lijn- en hennepzaad zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft en gaan de strijd aan tegen acne en rimpels. Zaden schijnen ook te helpen tegen stress en depressie. En hoeveel moeite is het nou om wat verschillende soorten zaad in je salade of yoghurt te gooien?

Rode paprika

Zorg ervoor dat je altijd een rode paprika in je koelkast hebt liggen. Ze zijn niet alleen gebakken erg smakelijk (of wat dacht je van een heerlijk gevulde paprika uit de oven?), maar ook rauw een verantwoorde snack voor tussendoor. Rode paprika zit vol met je dagelijkse dosis vitamine C en zorgt ervoor dat je huid er jonger uit gaat zien.

Papaya

Papaya’s doen wonderen. Dit fruit zit vol met mineralen en vitamines die essentieel zijn voor een gezonde huid en mooie teint. Papaya’s zijn het ideale toetje, omdat ze zoet zijn, geen cholesterol én weinig calorieën bevatten (veertig per honderd gram).WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF