fbpx

8 tips om minder vaak te snacken uit verveling

Wie kent het niet? Je zit op de bank en de gedachte aan eten blijft maar door je hoofd spoken… Ook al heb je een uurtje geleden nog gegeten, toch móet je iets snacken!

De volgende tips kunnen je helpen om te voorkomen dat je gaat snacken uit verveling. Vooral afleiding is the key. En wees streng voor jezelf.

1. Wees je er bewust van

Doordat je tegenwoordig vaak overal wat te eten binnen handbereik hebt, prop je alles maar naar binnen. Door vaste eetmomenten en vaste snackmomenten vast te stellen, is de kans kleiner dat je uit het niets gaat snacken. En als je tóch echt iets wilt eten buiten je maaltijden om, bedenk je dan of je echt trek hebt. En sta erbij stil je waar die drang om te eten vandaan komt.

2. Leg het op een bord

Als je gaat snacken, dan neem je vaak de hele zak chips mee naar de bank. Doe dit niet, leg je snack op een bord of in een bakje. Net zoals je vroeger van je moeder ook één bakje mocht…

3. Lak je nagels

Ten eerste is het afleiding en ten tweede, als je je nagels lakt kun je je handen niet gebruiken om te eten. De tijd daarna wil je vaak voorzichtig zijn met je handen, waardoor je nog steeds niet kunt eten. Dus lak lekker vaak je nagels!

5. Neem kauwgom

Vaak helpt het al om op een kauwgompje te kauwen. Je hebt iets te doen en gek genoeg zijn veel mensen hier tevreden mee.

6. Ga naar buiten

Ben jij een ‘stresseter’? Ga dan naar buiten! Door stress wordt er minder van het hormoon leptine geproduceerd, dit hormoon zorgt voor een verzadigd gevoel. 10 minuten in de buitenlucht, als het meezit met het zonnetje erbij, is al genoeg om je te kalmeren en je drang naar snacks te laten verminderen.

7. Bel iemand of ga in gesprek

Dit zorgt ook voor goede afleiding. En drie keer raden welk onderwerp je dan moet vermijden.

8. Drink water

Twee vliegen in een klap. Water drinken is goed voor je, want je krijgt vocht binnen zonder suikers én het laat je hongergevoel verminderen. Dus die snacks blijven mooi op hun plek in de kast staan!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF